GÜNDEM Haber Girişi : 04 Kasım 2015 10:09

Engeller bir bir aşılıyor

Engeller bir bir aşılıyor
Engelli vatandaşlara yerel hizmetlerde ve toplum hayatında her zaman öncelik tanıyan Büyükşehir Belediyesi, yine önemli bir hizmete daha imza attı.
Engelli vatandaşlara yerel hizmetlerde ve toplum hayatında her zaman öncelik tanıyan Büyükşehir Belediyesi, yine önemli bir hizmete daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi kentte yaşayan engelli vatandaşların kullandığı akülü tekerli sandalyelerin bakım ve onarımı için yedek parça servisi ve atölye birimini kurdu.
Hem araç verdiler hem de bakım yapacaklar
ERZURUM Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü binasının yer aldığı hizmet sahasında kurulan Akülü Araç Bakım ve Onarım Servisi içerisinde görev yapan teknik ekip, ulaşım ağından yararlanamayan engellilerin ayağına kadar giderek akülü araçları anında tamir ediyor. Başkan Mehmet Sekmen'in talimatıyla kurulan söz konusu birim kısa sürede kentteki engelli vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Sadece 2015 yılında 350 engelli vatandaşımıza akülü ve tekerlekli sandalye dağıtan Büyükşehir Belediyesi, araç bakım ve onarım hizmetlerinde yine öncü oldu. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, şehirde 50 bine yakın engelli vatandaşın bulunduğunu anımsatarak, Büyükşehir'in söz konusu uygulamasının büyük bir memnuniyet oluşturduğunu söyledi. Başkan Öz, "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi'nin talimatıyla kurulan bu birim sayesinde engelli vatandaşlarımızın kullandığı akülü araçların tamir, bakım ve onarımı burada yapılacak. Akülü araçların teknik ve diğer sorunlarını ücretsiz olarak atölyemizde tamir ederek engellilerimizin araçlarla ilgili problemlerini de anında gidereceğiz" diye konuştu. Öz, bu arada Erzurum'da engellilere yönelik her türlü yardımı sağlayan Hollanda'daki İşadamı Ali Yavuz'a teşekkür ederek, kendisinin yeni kurulan servise yedek parça desteği sunacağını sözlerine ekledi.
Başkan Sekmen engellilere umut oluyor
TÜRKİYE Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in sosyal belediyecilikte de bir marka olduğunu ifade etti. Başkan Efe, şöyle devam etti: "Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Engelliler için Akülü Araç Bakım ve Onarım Servisi'ni kurup hizmete sunması bizi çok mutlu etti. Bu da sosyal belediyecilik anlamında engellilere daha iyi hizmetin sunulacağı manasına gelmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ilgili kurum yöneticilerine teşekkür ediyorum. Özellikle akülü araç kullanan insanlar için, sağlıklı insanlar için el, ayak ne ise engelli insanlarımız için de bu araçlar aynı önemi taşımaktadır. Ancak bu araçların herhangi bir şekilde arızalanması durumunda ilimizde bunların tamirine yönelik ciddi sıkıntılar söz konusuydu. Tamirleri noktasında il dışına gönderilmesi gerekiyordu. Sadece kargo masrafları dahi kişilere büyük maliyet getiriyordu. Biz bu sıkıntıyı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettiğimizde, olayın vahameti nedeniyle çok ciddi olarak bu sorunun giderilmesi için konuyla yakından ilgilendi ve sorunu çözdü. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.