EKONOMİ Haber Girişi : 27 Şubat 2009 18:15

Emniyet müdürü, camide uyuşturucu vaazı verdi

Emniyet müdürü, camide uyuşturucu vaazı verdi
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ile Müftülük organizesinde uyuşturucu kullananlarla mücadele kapsamında camilerde başlatılan konferanslar devam ediyor. Alkol ve uyuşturucu yaşının her geçen gün düşerek ilköğretim yaşındaki çocuklara kadar inmesinin ardından mücadele başlatan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, cami ve okullardaki eğitimlerini sürdürüyor. Kültür Mahallesi Camii'nde cuma namazı öncesinde cemaate seslenen KOM Şube Müdürü Zafer Ercan, bütün uyuşturucu maddelerin sigara ile başladığını belirterek çocukların bu kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ercan, "Sizlere yalvarıyorum, sigara içiyorsanız bunu bırakın. Sigara ile ilgili mücadeleyi ve sigarayı bu kadar önemsememi şöyle açıklıyorum. Sigara içenlere de ben aslında kelepçe takmayı çok istiyorum. Çünkü sigaranın da diğer uyuşturucu maddelerden farkı yok ve bizlere zarar veriyor. Siz sigara içerken kendi canınız, ciğeriniz olan evlatlarınıza içmemesini söylerseniz bu çok komik kalır. O yüzden önce kendiniz içmemelisiniz, sonra çocuklarınıza da içirmemelisiniz. Bütün uyuşturucu maddelerin sigara ile ilişkisi var. Çocuğumuz sigara içmiyorsa ona başka bir esrarı veremezsiniz. Önce sigarayı içmesi lazım, o basamaktan geçmesi lazım. Sigarayı içtikten sonra diğer uyuşturuculara bulaşması daha kolaylaşır. Sigaranın yanı sıra dinimizin yasak ettiği alkol de beynimizi bozan maddelerin başında gelir. Alkol kendi başına da bağımlılık yapar, alkolizm hastalığını ortaya çıkarır. Sarhoş olan çocuklarımızın bulunduğu ortamlarda yeni yasa dışı maddeler onları davet eder, sarhoş olduğu için ona hayır diyemez" dedi.
Operasyonlarla sürekli uyuşturucu kaçakçılarına darbe vurduklarını ifade eden Ercan, yakalama ile bu işin bitmeyeceğini anladıklarını söyledi. Ercan, "Ülke olarak ne kadar bu işle mücadele ederseniz edin, başka ülkeler menfaat temin etmek adına bu işi yapıyor. Siz yakılıyorsunuz ama başka coğrafyalarda sizin ülkeniz hedef alınarak çocuklarınız zehirlenmeye çalışılıyor. Bu şehre geldiğimiz günden itibaren bununla mücadele başlatıp insanlarımızın, özellikle çocuklarımızın bu maddelerden uzak kalması için neler yapılabilir düşüncesi ile bu çalışmaları başlattık. Uyuşturucu kullanan birine al bunu iç sürüm sürüm sürün diyebilir misiniz? Ya da sigara içen birine neden içiyorsun dediğinizde kanser olmak için veya kalp ameliyatı olmak istiyorum da ondan içiyorum diyen çıkmaz. Hepimizin maalesef yaptığımız kötü alışkanlıklarla ilgili bir mazeretimiz vardır. Hem kötülük yapıp hem o davranışını devam ettirip hem de bunun net cevabını vermek insana aykırıdır. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkalım.
Geleceğimizi karartmayalım" şeklinde konuştu.
'İnsana sonsuz, bağımlılığa sıfır tolerans' sloganı ile başlattıkları uyuşturucu konferanslarının devam edeceğini ifade eden Zafer Ercan, uyuşturucuya evet diyen bir kişinin teröre ve teröriste de destek verdiğini söyledi. Ercan, "Çünkü uyuşturucu terör örgütleri tarafından finans kaynağı olarak kullanılmaktadır. Bu maddelere verilen paralar ile terör ve terörist desteklenmektedir" ifadelerini kullandı.
Cami cemaatindeki vatandaşlara uyuşturucunun zararlarını slayt gösterisi eşliğinde anlatan Zafer Ercan, daha önce yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ile bunları kullananların karşılaştıkları sorunlardan oluşan fotoğrafları da gösterdi. Konferansın ardından cuma namazı kılındı