ERZURUM Haber Girişi : 30 Mart 2015 00:25

Elektrikçiler Erzurum'da buluştu

Elektrikçiler Erzurum'da buluştu
Türkiye Elektrikçiler Federasyonu ve Erzurum Elektrikçiler Odası tarafından düzenlenen elektrik tesislerinde korunma ve topraklama ve ölçme eğitim seminerine Erzurum başta olmak üzere bölge illerinden yoğun katılım oldu.
Türkiye Elektrikçiler Federasyonu ve Erzurum Elektrikçiler  Odası  tarafından düzenlenen elektrik tesislerinde korunma ve topraklama ve ölçme eğitim  seminerine Erzurum başta olmak üzere bölge illerinden yoğun katılım oldu.
Erzurum Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere Biberach Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail KAŞIKÇI ile Türkiye Elektrik Federasyonumuz Eğitim danışmanı Levent ÖZDEN konuşmacı olarak  katıldı.
Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Eğitim Danışmanı Levent Özden, Türkiye genelinde 97 oda ve bu odalara bağlı kayıtlı yaklaşık 250 bin üye bulunduğunu belirterek, "Üye odalar ve mensuplarının meslekî gelişme ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak maksadıyla gerekli tedbirleri almaya ve bu konuda gereken kurs, seminer, fuar ve benzeri kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmak için hizmetler vermekteyiz. 
Ülkemizde elektrik tesislerinin daha güvenli olması ve kullanıcıların güvenli bir elektrik tesisatına sahip olması vazgeçilmez bir gerçek ve hayati bir konudur. Ülkemizde, elektrik kontaklarından çıkan yangın oranı yüzde 25 elektrik çarpmasından meydana gelen yaralanma ve ölüm oranı yüzde 8 dolayındadır. Bu nedenle, Federasyonumuz bu konuları gündemde tutmak ve teknik elemanların daha çok bilgiye ulaşmasını sağlamak için eğitim semineri Erzurum ve çevre illerinde  bulunan elektrik branşında görev yapan tüm mühendis, tekniker, teknisyen ve Fen adamları ile iliniz Mesleki ve teknik okullarında görevli Elektrik branşındaki tüm Teknik Öğretmenler için özel olarak planlamaktadır dedi.
Toplantıda elektrik tesislerinde güvenlik ve kısa devre hesapları, tesislerin projelendirilmesinde dikkat edilecek hususlar, sigortalarda seçicilik, kablo ve iletkenlerin boyutlandırılması, topraklama sistemleri ve ilk ölçümler, topraklayıcı çeşitleri ile halen yürürlükte olan Topraklama Yönetmeliğinin özellikleri ve uygulamada dikkat edilecek hususlar anlatıldı. Ayrıca bazı konuların uygulamaları gösteridi.
Seminere Türkiye Elektrik Elektronik Federasyonu Başkanı Osman Yeşilyurt,Başkan vekili Denizli Elektrikçiler Odası Başkanı Cavit Beydemir,Söke Eletrikçiler Odası Başkanı Yalçın Pektaşoğlu,Erzurum Elektirikçiler Odası Başkanı Muhsin Çağlar,Erzincan Elektrikçiler Odası üyeleri, Erzurum Elektrikçiler Odası üyeleri,Kars Elektrikçiler Odası  üyeleri,Erzurum Meslek Lisesi teknik öğretmenleri, Aras Elektrik çalışanları  katıldı.
Toplantıda, Almanya Biberach Üniversitesin'de  öğretim görevlisi olan Prof. Dr. İsmail Kaşıkçı elektrik tesislerinde topraklama yönetmeliği ile ilgili bilgiler verdi.  
Erzurum Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Muhsin Çağlar, 1953 yılında kurulan oda tarafından ilk defa böyle bir seminer gerçekleştirildiğini söyledi. Bu seminerde ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını da belirten Çağlar, "Erzurum Başta olmak üzere tüm çevre illerden gelen katılımcılara teşekkür ediyorum dedi.

Etiketler : elektrilçiler
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.