GÜNDEM Haber Girişi : 23 Eylül 2013 07:33

Elektrik borcu karanlıkta bıraktı

Elektrik borcu karanlıkta bıraktı

Hınıs ilçesine bağlı Bellitaş köyünde toplam 300 bin TL’lik elektrik borcunun ödenmemesi nedeniyle 220 hanenin elektriklerinin kesildiği belirtildi.

Erzurum’a 163 kilometre uzaklıkta olan 300 haneli Bellitaş köyünde elektrik borçlarının ödenmediğinden dolayı 220 hane karanlıkta kaldı. Elektrik olmayınca hayatlarının durduğunu söyleyen köy sakinleri, “4 gündür elektriklerimiz yok. Hiçbir yerle bağlantıya geçemiyoruz. Hapishane gibi köyümüzde kaldık”dediler.

ELEKTRİK OLMADIĞI İÇİN ÇOCUKLAR DERS ÇALIŞAMIYOR

Elektriklerinin kesildiği için akşamları mum ve gaz lambaları kullandıklarını söyleyen vatandaşlar, “Okullar açıldı. Çocuklarımız sabah okula gidiyorlar. Akşam eve geldiklerinde evde elektrik olmadığı için karanlıkta ders çalışamıyorlar. Televizyon izleyemiyoruz. Buzdolaplarımız çalışmadığından tüm gıda maddelerimiz bozuldu ve kullanılamaz halde”dedi.

KARANLIKTA OTURUYOR

Kalp kapakçığından ameliyat olan 60 yaşındaki Nihattin Özcan, 15 bin TL’lik elektrik borcunun olmasından dolayı karanlıkta oturduklarını, hiçbir gelirleri olmadığını, ve hastalığından dolayı ayağa kalkamadığını söyledi.

Bellitaş Köy Azası Samet Durma, “300 bin TL’lik elektrik borcunun ödenmemesi nedeniyle 220 hanenin elektriği kesildi. Vatandaşlarımız elektrik borçlarını ödemek istiyorlar ama borçlarını ödemekte zorluk çektiklerini taksitlendirme yapılıp zamanın uzatılmasını talep ediyoruz”dedi.