ASAYİŞ Haber Girişi : 20 Ağustos 2013 13:48

Elektrik akımına kapıldı, alev topuna döndü

Elektrik akımına kapıldı, alev topuna döndü

Erzurum’da komşu köyün elektrik arızasını gidermek için elektrik direğine çıkan TEDAŞ işçisi, akıma kapılarak hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, TEDAŞ’ta gece vardiyasında çalışan 36 yaşındaki Taner Aydın, gelen arıza ihbarı üzerine harekete geçti. Arızanın olduğu köy, kendilerine komşu olan Çamlıca köyüydü. Taner Aydın’ın çocukluğu da bu köyde geçtiği için ayrı bir sevgisi ve ilgisi vardı. Aziziye ilçesinde bulunan Çamlıca köyüne giden Taner Aydın ve ekip arkadaşı Serdar Günday, arızanın bulunduğunu tahmin ettikleri direğe çıkmaya karar verdi. Taner Aydın direğe çıkarken, Serdar Günday ise iş güvenliğini sağlamak için çalışma alanında güvenlik önlemlerini almaya başladı. Direğe arızanın olup olmadığını gözle kontrol etmek için çıkan Taner Aydın, yüksek gerilim hattının geçtiği kablolardaki kopukluk nedeniyle akıma kapıldı. Elektrik çarpmasıyla alev topuna dönen Taner Aydın’ın bedeni, yaklaşık 15 metre yükseklikten zemine düştü. Olay yerine 112 sağlık ekipleri ile polis ekipleri çağırıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalede ağır yaralı olduğu belirlenen Taner Aydın, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Savcılığın soruşturma için otopsi istemesine tepki gösteren acılı ailesi, otopsinin yapılmasına izin vermek istemedi.

Yapılan görüşmeler sonucu Taner Aydın’ın otopsisi yapıldı. Elektrik çarpması sonucu hayatını kaybeden Taner Aydın, gözyaşları arasında toprağa verildi. Genç TEDAŞ işçisinden geriye, 1, 3 ve 5 yaşlarında 3 çocuğu kaldı. Arkadaşının ölümüne tanıklık eden diğer TEDAŞ işçisi Serdar Günay, “Gelen bir arıza ihbar sonrası arkadaşım Taner Aydın köye gittik. Hava oldukça karanlıktı. Elimdeki fenerle arızanın nerede olduğuna göz attığım sırada Taner de direğe çıktı. Birdenbire onu alevler içerisinde yere düşerken gördüm. Bir anda alev topuna döndü. Arıza için geldiğimiz Çamlıca köyü, Taner’in komşu köyüydü. Bu köyü çok sevdiğini, köylülerin sık sık arıza meydana gelmesi nedeniyle kendisini aradığını söyleyip yardıma gitmişti” dedi. Taner Aydın’ın yakınları ise, “Komşu köyün elektrikler arızasını giderip onları aydınlığa kavuşturayım derken kendi yuvasını karanlığa mahkum etti” diyerek gözyaşı döktü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.