EĞİTİM Haber Girişi : 31 Mart 2017 14:05

El yazısı dönemi sona eriyor

El yazısı dönemi sona eriyor
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim-öğretimde büyük ümitlerle başlatılan eğik yazı yani el yazısı döneminin önümüzdeki yıl biteceğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitim-öğretimde büyük ümitlerle başlatılan eğik yazı yani al yazısı döneminin önümüzdeki yıl biteceğini açıkladı. MEB twitter hesabından şu açıklamayı yaptı, "Yazma eğitiminde önümüzdeki yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak" 

2005 YILINDA EL YAZISINA GEÇİLMİŞTİ

2005'te geçilen el yazısı uygulaması her branşla ilgili Türkiye'den bir akademik heyet toplanıp çalıştay yapması sonucu ortaya çıkmıştı. Çocukların hem beyin hem estetik gelişimi, hem de ellerinin fiziksel gelişimi için çok daha etkili olduğuyla ilgili bir grup akademisyen toplanmıştı. Elyazısı uygulmasına bu ekip karar vermişti.

Uygulamanın programını, müfredatını yazan grup bu işin ilkokul boyunca devam etmesi, defterlerinin belli bir şekilde yapılandırılması, öğretmenlerin ve müfettişlerin eğitim alması gibi birbirini tamamlayan ve daha sağlıklı yapılabilmesi için gereken şartları oluşturmuştu. Fakat ortaya konulan şartlar yerine getirilemedi.(iha)


Etiketler : eğitim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.