KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 26 Mayıs 2015 08:19

El sanatları sergisi açıldı

El sanatları  sergisi açıldı
Erzurum'da Yakutiye Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ''Yılsonu El Sanatları Sergisi''nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde protokol aniden bastıran yağmura yakalandı.
Erzurum'da Yakutiye Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen "Yılsonu El Sanatları Sergisi"nin açılışı yapıldı. Açılış töreninde protokol aniden bastıran yağmura yakalandı. 
Yakutiye Kent Meydanı'ndaki açılışa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hem kadınlara hem erkeklere yönelik çeşitli el sanatlarıyla ilgili güzel kurslar düzenlendi. Bu kursların yıl sonunda sergilenecek çalışmaları yerinde görme imkanımız olacak. Biz Yakutiye Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirdik. Bu kurslardaki temel amacımız sipariş atölyesi mantığı içerisinde çalışmaları sürdürmek. Bundaki amacımız da bayanların evlerine maddi katkı sağlamayı amaçlamakta. Yaklaşık bin kardeşimizin yetişmesine vesile olduk. Bu kardeşlerimiz ahşap boyama, el ve makina nakışı, mefruşat gibi çeşitli el emeği ürünlerini burada sergileme fırsatı bulacaklar" dedi.
Yapılan çalışmaların öneminden bahseden Kaymakam Ahmet Katırcı, "Yapılan çalışmalar son derece önemli. 150 ayrı alanda kurslarımız düzenlendi. Bunlar düzenlenirken de vatandaşlarımızdan rağbet görüyoruz ve böylelikle kurs sayımız gittikçe artıyor" diye konuştu
Konuşmaların ardından yöresel halk oyunları ekibini gösterisi sonrası törene şiddetli yağmur yağışı damgasını vurdu. Orkestra ekibinin son kontrollerini yaparken gecikmesinin ardından başlayan şiddetli yağışla protokol üyeleri hızla açılış yapılacak alana geçti. Kurdele kesiminin ardından açılışı tamamlayan protokol üyeleri sergi alanını dolaşarak bilgi aldı.
Etiketler : sergi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.