SİYASET Haber Girişi : 23 Haziran 2019 20:53

Ekrem İmamoğlu: 'Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım'

Ekrem İmamoğlu: 'Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım'
Ekrem İmamoğlu: 'Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım'

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, sonuçların ardından düzenlediği basın açıklamasında, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milyonlarca oy almak, çok büyük sevgi gösterilerine mazhar olmak, iltifatlar duymak liderlerin ayağını yerden kesmemeli, aksine mahcup etmeli. Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım” dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın açıklaması düzenledi. Seçim sonuçlarını değerlendiren İmamoğlu, "Ülkemize ve dünya kenti İstanbul'umuza seçim neticeleri hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de 31 Mart akşamı demokrasi saatinin durdurulduğunu söyleyen İmamoğlu, "Saatleri durdurarak zamanın akışını önleyemezsiniz. Gerçekleri de üzerini örterek gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan oy pusulalarının yanı sıra bir de hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim. Vatandaş 31 Mart'tan bu güne ülkeye yaşatılanların, yapılan büyük haksızlığın hesabını bir avuç insana kesmiştir. İstanbul'da herkes için yeni bir sayfa açıldı. Bu yeni sayfada İstanbul'da artık adalet, eşitlik, sevgi, hoşgörü olacak. İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek. 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımız tazelemiştir. Bunu yalnız bana oy verenler değil, seçimleri olgunluk ve sükunet içinde geçiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır" şeklinde konuştu.(iha)

Etiketler : chp
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.