EKONOMİ Haber Girişi : 11 Nisan 2019 10:28

Ekonomiye yeni rota

Ekonomiye yeni rota
Yargıdan eğitime, finanstan tarıma, turizmden sanayiye her alanda reform düğmesine basıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bu değişim ve reform sürecine 4.5 yıl kararlılıkla devam edeceğiz” dedi
Ekonomik dönüşüm için topyekûn reform harekatı başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İstanbul'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Yeni Ekonomi Programı'nın Yapısal Dönüşüm Adımları'nı açıkladı. Böylece dün itibarıyla 4.5 yıllık seçimsiz dönemde enflasyondan tasarrufa, finanstan reel sektöre, tarımdan eğitime ve hukuka kadar pek çok başlıkta gerçekleştirilecek reform programının ilk adımı atıldı. Kapsamlı reform paketleri takvime bağlandı.

GÜNDEM EKONOMİDE REFORM

Reform paketi hazırlanırken her kesimden görüş alındığını söyleyen Bakan Albayrak, "Türkiye'nin gündemi ekonomide reform… Büyük ve güçlü Türkiye idealine kavuşmak için ekonomide gerekli yapısal dönüşümleri hayata geçireceğiz. Bugün başlatacağımız süreç, yalnızca bir paketin hayata geçirilmesinden ibaret olmayacak. Bugün sadece, 2019'da tamamlayacağımız bir dizi reformu sizlerle paylaşacağız. Ama bu değişim ve reform süreci önümüzdeki 4.5 yıl boyunca, yılmadan kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu.

44 MİLYAR TL
Bakan Albayrak, sıkı maliye politikasına devam edeceklerini belirterek, "Yeni Ekonomi Programı'nda 76 milyar TL'lik tasarruf ve gelir artırıcı önlemleri devreye alacağımızı ifade etmiştik. Şu ana kadar, 2019 bütçesinde bu rakamın 44 milyar TL'lik kısmını uygulamaya aldık" dedi. Bütçe ile ilgili spekülasyonlara karşı vatandaşları da uyaran Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Güçlü tablonun farkında olmalarını arzu ediyoruz. Bundan sonra da bu adımlarımız devam edecek. Bütçe hedeflerini tutturacak tasarruf adımlarımız sürecek" mesajı verdi.(Sabah)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.