EĞİTİM Haber Girişi : 29 Eylül 2017 12:17

Eğitime kış sporları yatırımı

Eğitime kış sporları yatırımı
Eğitime kış sporları yatırımı
Erzurum Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Türkiye genelinde sekiz spor lisesinin kademeli olarak Tematik Spor Lisesi'ne dönüştürüleceği, bu kapsamda Erzurum Spor Lisesinin de Kış Sporları (Kayak, Buz pateni, buz hokeyi, Curling, Kayakla atlama) Tematik Spor Lisesi olacağını açıkladı. 
Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız beraberinde Müdür Yardımcısı İsmail Bağrıyanık ile birlikte İhlas haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Ayhan Türkez ile bir süre sohbet eden Milli Eğitim Müdürü Yıldız, ildeki eğitim faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Erzurum Spor Lisesinin Kış Sporları (Kayak, Buz pateni, buz hokeyi, Curling, Kayakla atlama) Tematik Spor Lisesi olacağını belirten Yıldız, "Alınan karar sonrası okulumuz ilgili branşların bağlı olduğu federasyonlar ile ivedi toplantı yaparak bakanlığımızın çalışması hakkında bilgi vermiş ve bu yaş aralığında bulunan sporcu öğrencilerinin yönlendirilmesinin yapılarak, özel yetenek sınavı ile okulumuza kayıtlarının yapılacağı bildirilmiştir. Ayrıca bölgemiz genelinde yazılı ve görsel basın, sosyal medya aracılığı ile spor camiası ve spor kulüpleri konu hakkında bilgilendirilmiş, TRT Erzurum radyosundan ilgili müdür yardımcımız Tematik spor lisesi hakkında canlı yayına katılarak tanıtım okulumuz tarafından yapılmıştır. Haziran ayı sonuna kadar ön kayıtları alınan adayların sınavları 03-07 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılmış olup, sınavlara toplam 260 öğrenci katılmıştır. 260 başvuru içerisinde kış sporlarından başvuru yapan öğrenci sayısı 28'dir. Özel yetenek sınavları sonucunda; Curling, Kayak, Kayakla Atlama, Buz Hokeyi, Buz Pateni branşlarında toplam 24 öğrenci kış sporlarından okula kayıt hakkı kazanmıştır. Ayrıca okulumuzun toplam kontenjanı 120 olduğu için kalan 96 öğrenci diğer tüm spor branşlarından müracaat eden ve sınavlar sonucunda başarılı olan öğrenciler arasından başarı sırasına göre bir öğrenci de özel öğretim kontenjanından alınmıştır" dedi.
EĞİTİME KIŞ SPORLARI YATIRIMI
Yıldız, ayrıca Palandöken Hüseyin Avni Ulaş Mahallesinde, ihale edilen 15 bin 566 metrekare alana sahip 24 derslikli Palandöken Tematik Kış Sporları Lisesi, 200 Öğrenci Kapasiteli Yurt ve 1 Spor Salonunun yapımının sözleşme aşamasında olduğunu kaydetti.
TEMATİK MESLEK LİSESİ
Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, 2017-2018 eğitim öğretim yılında hizmete giren Tematik Meslek Lisesi konusunda ise şunları söyledi;
"Erzurum Yakutiye İlçesi Şükrüpaşa Eğitim Kampüsü içerisinde Şükrüpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime başlamıştır. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı kararı ile Elektrik-Elektronik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Tematik Proje Okuluna dönüştürülmüştür. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için 9. sınıf öğrenci kontenjanımız 60 öğrenci olarak belirlenmiş olup, 03/07/2017-13/07/2017 tarihleri arasında öğrenci alımı yapılmıştır. Öğrencilerin TEOG Puanının %70'i ve mülakat puanının %30'u alınarak okul giriş puanı oluşturulmuştur.
Okulumuz Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında ülkemizde ki tek okul olması sebebiyle önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde tek olmasından dolayı okulumuza öğrencilerin sadece Erzurum ili için değil, diğer illerden de bu alana ilgisi olan öğrencilerin kabulü yapılmıştır.
Okulumuz Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzurum Elektrik Mühendisleri Odası, Erzurum Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Erzurum Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, TEİAŞ, ARAS EDAŞ ve diğer özel sektör paydaşlarımız ile Sektörel iş Birlikteliği oluşturmuş olup, öğrencilerimizin eğitimine bu paydaşlarımızla sektörel destek sağlanacaktır. Bu destek; eğitim-öğretim, staj, işletmede beceri eğitimi ve burs olarak öğrencilerimize yansıyacaktır."
Yıldız, okuldan mezun olacak öğrencilerin, Paydaşları olan işletmelerde öncelikli iş istihdamına, Üniversitelerin mühendislik fakültelerine gidebilecek bilgi, beceri ve kabiliyetine, Pek çok alanda kullanılan elektrikli ve elektronik cihazları tasarlama ve yeni ürünlerin üretiminde rol oynama imkanına, Otomotivden sağlığa, enerjiden telekomünikasyona kadar pek çok sektörle ilgili geniş bir alan; Matematik ve fen bilimlerine ilgili ve bu alanlarda çok güçlü ve başarılı bilgiye sahip olacakları da sözlerine ekledi.
Etiketler : millieğitim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.