SPOR Haber Girişi : 25 Mayıs 2015 16:14

EFSANELER B.B. ERZURUMSPOR'A TALİP

EFSANELER B.B. ERZURUMSPOR'A TALİP
Erzurumspor'u 1997-1998 yılında Süper Lig'e çıkaran kadronun oyuncuları, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un yönetimine talip oldu.
Erzurumspor'u 1997-1998 yılında Süper Lig'e çıkaran kadronun oyuncuları, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un yönetimine talip oldu. Bugün Erzurum'a gelerek basın toplantısı düzenleyen futbolcular, "Erzurumspor ruhunu yeniden canlandırmak için göreve talibiz" dediler. 
Erzurumspor'u Süper Lig'e çıkaran efsanevi kadronun oyuncuları, 5 yıldan bu yana 3. Lig'den çıkmaya çabalayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un yönetimine talip oldu. Bugün Erzurum'a gelen efsanevi kadronun oyuncuları kaptan Kürşat Karakaş, Atilla Çebi, Serkan Yıldık. Taner Aykut, Muzaffer Bilazer, Alirıza Salcı ve Abdulkadir Şakşak, basın toplantısı düzenleyerek, "Neden biz?" sorusunun cevabını verdi. Erzurumspor'un Süper Lig'e çıktığı dönemki ruhunu B.B. Erzurumspor'a kazandırmak için göreve talip olduklarını açıklayan Kürşat Karakaş, "Yaklaşık 5 yılda kulüp bir ivme kazanamadı, aynı yerinde kaldı. İstanbul'da görüştüğümüz herkes, bize sitemkâr bir şekilde, "Kaptan niye siz susuyorsunuz, Erzurum'a ahde vefa göstermeyecek misiniz?" serzenişiyle karşılaştık. Bunun için şartlarımızı oluşturmamız gerekiyordu. Hem ben hem de arkadaşlarımız için bu şartlar oluştu. Şimdide buradayız" dedi.
"Ekibimizdeki arkadaşlarımızın 25 yıllık tecrübesi, 18 yıllık birlikteliğimiz var. Bu işin alaylı ve akademik taraftan okulu okumuş bir ekibiz" diye sözlerine başlayan kaptan Kürşat Karakaş, şunları söyledi:
"Futbol camiasına 25 yılını veren insanlar olarak önemli bir lobimiz var. Bu paranın ötesinde çok büyük bir değer. Tüm Türkiye liglerini tanıyan, oralarda dostları, lobisi olan arkadaşlarımız var. Bu ekip geçmişte tarihi başarılara imza atmış, kendisini kanıtlamış bir ekip. Bizim ekibimiz şahsiyetiyle, kişiliğiyle, kimliğiyle başarılara imza atmış. Misyonunu her yönde tamamlamış bir ekibiz. Erzurumspor taraftarının gönlünde taht kurmuş bir ekibiz. Ekibiyle tam bir bütün olan, hiç kimseye, hiçbir yan kuruluşa muhtaç olmadan kendini yönetebilecek bir ekip. Yani sadece şehriyle, taraftarıyla bütünleşen bir ekibiz. Geçmişte kulübün sıkıntılarını bire bir yaşamış ve bu sıkıntıların çözümünü bilen bir ekip olduğuna inanıyoruz. Bölgeyi ve futbolcu kitlesini tanıyan bir ekibiz. Sporcu psikolojini hem yönetim hem de teknik anlamda çok iyi analiz eden bir ekibiz. Hangi futbolcu profilinin Erzurum şartlarında başarılı olabileceğini bilen bir ekibiz. Tecrübesinden ve lobisinden kaynaklı olarak, en minimum bedeller ile kaliteli bir takım oluşturabilecek bir ekibiz. Türkiye'nin en iyi alt ve üst yapı hocalarıyla çalışmış bir ekibiz. Onların tecrübesini buraya aktaracağız. Kendi bünyemizde oluşturacağımız futbol izleme ekipleriyle birlikte, futbol kulübümüzü menajer furyasından kurtarabilecek bir ekibiz. İnanıyorum ki, bu Türk futbol kulüplerine de örnek olacaktır. Türkiye'de bir ilk olarak, teknik heyet ve yönetim arasında düşünce ve anlayış farkını ortadan kaldıracak bir ekibiz. Birleştirici bir güç olacağız, çünkü bizim bir mazimiz, yaşanmış başarılarımız var. Oturduğu koltuğa bir şeyler verebilecek düşüncesi olan bir ekibiz. Futbolu, futbolun içerisinden gelen kişilerin idare etmesi gerektiğine inanan bir ekibiz. Herkes bildiği işi yapmalı, biz buna inanıyoruz. O nedenle "biz" diyoruz ve "neden biz" sorusuna cevap vermiş oluyoruz. Yönetimimizde Erzurum'un önde gelen işadamları da olacak. İstanbul'dan hatırı sayılır, kadirşinas insanlarla kader birliği yapacağız. Yönetimde onlar da olacak inşallah."
MEVCUT YÖNETİME SAYGIMIZ VAR!
Saim Özakalın başkanlığındaki yönetim kuruluna büyük saygı duyduklarını ve "göreve talibiz" diyerek, onları istifaya çağırma gibi bir düşüncelerinin bulunmadığını da ifade eden Kürşat Karakaş, "Bizim hiç kimseyle bir meselemiz yok. Biz, 3 yıldır üzerinde çalıştığımız bir projeyi hayatiyete geçirmek için en uygun zamanın bugün olduğuna inandığımız için ortaya çıktık. Yoksa, mevcut yönetime "istifa edin" demek gibi bir anlayışta değiliz. Biz sadece "göreve hazırız" diyoruz. Bunu bugün söylememizin en büyük nedeni de, gerek medyada gerekse sosyal medyada bu yönetimin "şampiyon olamazsak, bırakırız" söylemlerini sık sık duyuyorduk. Ona istinaden bugün çıktık. Yönetim eğer kongre yapmayacaksa, seçim ne zaman olursa, o zaman için "biz varız" diyoruz" dedi.
Bazı kesimlerin "Erzurumspor kapanırken neredeydiniz?" diye kendilerini eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine ise Kürşat Karakaş, şunları söyledi: Ben ve arkadaşlarım o günlerde de göreve talip oldu ama bu görev bize verilmedi. Erzurumspor'un kapanmaması için "efsaneler buluşuyor" etkinliğini düzenleyen, burada gösteri maçı yapan da bizdik. Birçok arkadaşımız da kulübün kapanmaması için ülkemizi yöneten isimlerle temasa geçmiş, durumun vahameti anlaşmıştır. Erzurumspor kapanması, herkesten çok bu kulübe tarihi başarılar kazandıran, kulüp tarihine geçen bizleri derinden yaralamıştır, kahretmiştir" diye konuştu.
Basın toplantısında bir gazetecinin "Futbol artık büyük paraların konuşulduğu bir endüstri. İşin ekonomik boyutunu nasıl karşılayacaksınız?" sorusu üzerine şampiyon kadronun bir diğer kaptanı Atilla Çebi, şunları söyledi: Futbolda paranın büyük önemi var. Ancak paranın her şey olmadığını da B.B. Erzurumspor bize 3 yıldır gösteriyor. Bugün piyasanın çok üstünde transferler yapan B.B. Erzurumspor'un 3. Lig'de olduğunu hatırlatırım. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, ben Sancaktepe Belediyespor'da teknik adam olarak görev yaparken, benim yetersiz bulup, kadro dışı bıraktığım iki oyuncuyu B.B. Erzurumspor transfer etti. Benim 15 bin TL'yi bile vermeyeceğim iki oyuncuya 160 bin TL ödedi. Sonuç ortada. Bunu şunun için anlattım. Para tamam çok önemli ama parayı doğru kullanmak, harcamak daha önemli. Ben, Erzurumspor'a, Erzurum'a hizmet etmiş bir adamım. Eğer, o iki oyuncu alınırken, bana açıp sormuş olsalardı, gereksiz yere 160 bin TL ödememiş olacaklardı. Ne bana ne de yardımcım olan Erzurumspor'un efsane oyuncusu Alirıza Salcı'ya da sormadılar. Dolayısıyla, biz, sorabileceğimiz herkese sorup, öyle transferler yapacağız. Ayrıca her futbolcuyu bizzat izlemeden transfer yapmayacağız" dedi.
Kürşat Karakaş ise olayın ekonomik ve sportif boyutuyla ilgili çok önemli projeleri bulunduğunu ve bunu Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile görüşmeden kamuoyu ile paylaşmayacağını da sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.