EKONOMİ Haber Girişi : 21 Nisan 2009 00:49

Edirne Müftülüğünden Kutlu Doğum etkinlikleri

Edirne Müftülüğünden Kutlu Doğum etkinlikleri

 
Edirne?de ilk kez sahne alan ve kuran kursu öğreticilerinden oluşan akademik koro ilk kez kutlu doğum programında sahne alarak mini bir konser verdi.

 
Konser programı öncesinde il müftüsü Ömer TAŞCIOĞLU selamlama konuşması müftü yardımcısı Mehmet KARAHAN da açılış konuşması yaptı.
 

Programda peygamber efendimizin örnekliği ve günlük yaşantımızdaki yerini anlatan slaytlara, şiirlere ve skeçlere yer verildi.

Kuran kursu öğreticileri peygamberimizin ailesi ve ilk eşi Hz. Hatice?nin de anlatıldığı sunumlarında hem gözlere hem gönüllere hitap ettiler. Programda kuran kursu öğrencileri arasında yapılan kırk hadis ezberleme yarışmasının ödül töreni de yapıldı.
 

Birinciye ödülü il müftüsü Ömer TAŞCIOĞLU tarafından verildi. Daha sonra 14 ses sanatçısı ve altı saz sanatçısından oluşan koro parçalarını seslendirdi. İzleyicilerin ayakta alkışladığı koro şefi Merve hanıma il müftüsü Ömer TAŞCIOĞLU bir çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu. Ardından hadis yarışmasına katılan öğrencilere müftü yardımcıları Süloğlu ilçe müftüsü ve vaizler tarafından ödülleri takdim edildi.

Yarışmada ilk üçe girenlere verilen ödüllerin yanı sıra tüm yarışmacılara DİB yayınlarından iki ciltlik İslam ilmihali verildi. Edirnelilerin yoğun ilgi gösterip ayakta alkışladığı programda salonu tamamen dolduran izleyicilerin büyük bir bölümü de programı sonuna kadar ayakta izledi.

Etkinlikler çerçevesince Edirne din görevlilerince oluşturulan koro, Şef Ali ATAÇ yönetiminde ve Kültür Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Sanatçılarından oluşan saz sanatçıları eşliğinde 16.04.2008 Perşembe akşamı saat: 20.30'da Tasavvuf Musikisi Konseri icra etti. Konser yerel ETV televizyonu tarafından canlı olarak yayınlandı. Konsere Edirne Halkı yoğun ilgi gösterdi.
 
Hafta dolayısı ile  Edirne İl Müftülüğünce 17 Nisan 2009 Cuma günü, Cuma namazına müteakip Edirne Merkez İlçede Selimiye Camii ve Eski Camii bahçelerinde pilav ikramı yapıldı.