EKONOMİ Haber Girişi : 02 Nisan 2009 21:04

Edirne Müftülüğünden Konferans

Edirne Müftülüğünden Konferans
Çanakkale Savaşında ve Balkan Savaşlarında şehit düşenlerin anısına Edirne İl Müftülüğünce konferans düzenlendi.

26 Mart Perşembe akşamı saat: 20.30?da Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda verilen konferansa çok sayıda dinleyici katıldı.
 


Çanakkale Savaşını konu alan slayt gösteriminin ardından, Üçşerefeli Camii Müezzin Kayyımı Süleyman SERT? in kaside tarzında okuduğu Mehmet Akif Ersoy? un yazdığı ?Çanakkale Şehitleri? şiiri dinleyicileri gözyaşlarına boğdu.


İl Müftüsü Ömer TAŞCIOĞLU? nun yapmış olduğu açış konuşmasını müteakip Eğitimci Yazar Vehbi VAKKASOĞLU ? Çanakkale ve Balkanlarda Verilen Mücadelenin Ruhu? konulu bir konferans verdi.

VAKKASOĞLU, konferansında şu ana maddelere değindi:

?Çanakkale Zaferi, Balkan yenilgisinin ardından gelen ve bizi gafletten uyandıran bir destanın yazıldığı yerdir. Bize Çanakkale Savaşını açanların amacı Boğazlardan geçerek Anadolu?ya ve onun servetine konmak, halkımızı esir etmekti. Ama silah geri tepti. Yenildiler ve çekildiler.


Onları yenen Mehmetçiklerin yüreği, vatan ve millet sevgisiyle, Hak sevgisiyle yoğrulmuştu. O Mehmetçiklerin yetiştiği aile de sevgi vardı, vefa ve sadakat vardı. Böyle bir yuvada yetişen mehmetler, elbette kanının son damlasına kadar çarpışacak ve ?Çanakkale Geçilmez? destanını yazacaklardı ve nitekim yazdılar da. Ve işte Çanakkale geçilemedi.

Bugün, toplum hayatında, fert hayatında ve aile hayatında işte böyle bir ruha ihtiyaç vardır.

Maalesef günümüz ailelerinde, sevgi, saygı ve vefa duyguları zayıfladı. Günümüz ailesi huzursuz ve mutsuz. Onun için yeniden bir Çanakkale ruhuna ihtiyaç vardır.? Diyerek sözlerini tamamladı.

İzleyiciler, programdan çok etkilendiklerini bu tür programların Müftülükçe sık sık yapılmasını ve memnuniyetlerini ifade ettiler.

Program, Vali Yardımcısının çiçek takdimi ve teşekkür konuşması ile sona erdi.