EĞİTİM Haber Girişi : 22 Mart 2016 14:21

ECZACILIK FAKÜLTESİ 3. GELENEKSEL BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

ECZACILIK FAKÜLTESİ 3. GELENEKSEL BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi "3. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni" Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda yapıldı.
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi "3. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni" Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda yapıldı. 
Törene, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şahin Aslan, İzmir, Konya, Antalya, Erzurum, Trabzon, Tekirdağ Eczacı Odası Başkanları katıldı.
Eczacılık Fakültesi'nin kuruluşunun 19. yılında ilk defa Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak'ı misafir etmenin, öğrencileriyle aynı salonda buluşturmanın onurunu taşıdığını belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zühal Güvenalp, fakülteyi tanıtıcı bilgiler verdikten sonra, "Eczacılık fakültelerinin hedefi mesleğinde yetkin eczacılar yetiştirmek için uygun akademik altyapıyı oluşturmak, uygun eğitim programları hazırlamak ve bu programları uygulamaktır." dedi.
13. Bölge Erzurum Eczacı Odası Genel Sekreteri Ecz. Hakan Özcan, "Eczacılık hem bir sanat hem bir bilimdir. Sizler hem bir sanatkâr hem bir bilim insanı olmak gibi ayrıcalıklı bir mesleğe sahipsiniz." diyerek eczacının bulunduğu çevrenin kanaat önderi olduğunu belirtti. Konuşmasını "Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğünüz kadar temiz ve onurlu bir gelecek temenni ediyorum." sözleriyle tamamladı.
Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, eczacılık mesleğinin bilimsel ve sanatsal yönüne ek olarak sosyal yönüne de vurgu yaptı. Eczacının her türlü gelişime açık olması ve toplumun her kesimine hitap etmesi gerektiğinden bahsetti. Çolak, fakülte öğrencilerine "Mesleğin geleceği sizsiniz, biz sizlerle güçlüyüz" diyerek sözlerine son verdi.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, "3. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreninde, bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek eczacılık fakültesinde verilen eğitimle, eczacılık mesleğinin kutsallığının bilincinde, sorumluluğunun farkında, genç ve dinamik eczacılar yetişecek ve meslek asla önemini yitirmeyecektir" dedi. Koçak, toplum nazarında da eczacılığın yanında, hekimlik olarak da kabul edilen bu mesleğin tarihin en eski dönemlerinden beri devam ettiğini ve tarih kadar kıymetli olduğunu belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından birinci sınıf öğrencilerine önlükleri giydirildikten sonra 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Başkanı Ecz. Halit Hezkıl Uslu moderatörlüğünde, 3. Bölge İzmir Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tuncay Sayılkan, 5. Bölge Konya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cemil Karakap, 10. Bölge Antalya Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tolgar Akkuş, 19. Bölge Tekirdağ Eczacı Odası Başkanı Ecz. Tolga Mumcu Çetinkaya'nın katılımıyla "Eczacının Geleceği, Eczacının ve Eczacılığın Sosyal ve Kültürel Yönü" konulu panel düzenlendi.
Etiketler : ecza
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.