SAĞLIK Haber Girişi : 12 Mayıs 2016 17:04

DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

DÜNYA HEMŞİRELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ
12 Mayıs 2016 Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Erzurum Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
12 Mayıs 2016 Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Erzurum Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. 
Türk Hemşireler Derneği Erzurum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emrah Ay, Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Erzurum Havuzbaşı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından basın açıklaması yaptı.
Emrah Ay açıklamasında, "Hemşirelik mesleği, temel eğitim sistemimizde bazı sorunlar yaşamaktayız. Yüz yüze yapılan temel eğitimde ise öğrenci sayısının yüksek oluşu, öğretim kadroları, derslik, öğretim araçları ve uygulama alanları gibi olmazsa olmaz alt ve üst yapı olanakları konusunda zorluklar oluşturulmaktadır. Kendi hizmetimizi yönetme olanağı konusunda sorunlar bulunmaktadır. Hemşirelik hizmetlerinin taşerona bağlanması verdiğimiz emeği azaltmıştır. Çalışma koşulları daha insancıl ve güvenli hale getirilmelidir. Özlük hakları insanca yaşamaya elverişli hale getirilmelidir. Hemşirelikle ilgili mevzuat sağlık analındaki başka mevzuatlarla çelişkili oluşturmayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Türk Hemşireler Derneği olarak belirttiğimiz sorun alanlarında büyük bir mücadele veriyoruz. Mücadelenin tek amacı, halkımızın sağlığını korumak, yükseltmek, sağlığını kaybedenlerin ise sağlıklarına tekrar kavuşmaları için üstümüze düşen görevi yapılabilir hale gelmektir. Tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü kutluyoruz" dedi.
Etiketler : hemşire
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.