EĞİTİM Haber Girişi : 16 Eylül 2019 00:21

Doluluk yüzde 94

Doluluk yüzde 94
Atatürk Üniversitesi’nde 2019-2020 akademik eğitim yılı 30 Eylül’de başlıyor
Yeni dönem için 15 bin 500 yeni kayıt yapıldı. Böylelikle “Doğu’nun Oxford”u olarak görülen Atatürk Üniversitesi’nde, toplam 470 bin öğrenci eğitim-öğretim görecek.

Çomaklı: Evlatlarınız emin ellerde

Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı, yurtiçi ve yurtdışında tercih edilen devlet üniversitelerinin başında gelen Atatürk Üniversitesi’nin her açıdan yeni akademik
eğitim yılına hazır olduğunu söyledi.
Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’ni tercih eden hiçbir öğrencinin bu kararından
ötürü pişmanlık duymayacağını belirterek, “Evlatlarımızı memnun etmek için yönetim olarak her türlü imkânı seferber ettik. Erzurum’da yurt sorunu olmadığı
gibi birçok seçenek mevcut. Evrensel anlamda bir üniversite olmak için bilimsel
çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Ulaştığımız patent sayısı bunun somut bir örneğidir” dedi.

Tercihte ilk sıralarda

Cumhuriyet tarihimizin en eski ve en saygın devlet üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi, yeni eğitimöğretim dönemi için artık kapılarını açmaya hazırlanıyor.
30 Eylül’de ilk akademik dersin verileceği “Doğu’nun Oxford”u Atatürk Üniversitesi, yeni dönem için birbirinden farklı yenilikler uygulamaya konulacak.
Gerek sahip olduğu modern kampüsü, gerek sosyal imkânları, gerek ileri seviyedeki
güvenliği, gerek yurt potansiyeli ve elbetteki en önemli özelliği olan güçlü akademik
kadrosuyla ülke genelinde parmakla gösterilen Atatürk Üniversitesi, en çok tercih
edilen devlet üniversiteleri arasında üst sırada bulunuyor.

En deneyimli kadro 

Yeni kayıtlarla birlikte örgün eğitimde öğrenci sayısı 80 bin sınırına yaklaşan Atatürk Üniversitesi’nde, açık ve uzaktan öğrenim gören öğrenci sayısı da 400 bine yaklaştı.
Böylelikle 2019-2020 akademik eğitim yılında Atatürk Üniversitesi’nin toplam öğrenci sayısı 480 bin civarında olacak. 23 fakültesi, 12 meslek yüksekokulu,
1 yüksekokulu, 1 konservatuarı ve 38 de araştırma uygulama merkezini bünyesinde bulunduran ve ülkenin en köklü üniversitelerinden olan Atatürk Üniversitesi, 2 bin 700’ü aşan öğretim üyesi kadrosuyla da göz doldurmaya devam ediyor.

Berna KARATAY - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.