GÜNCEL Haber Girişi : 04 Ocak 2018 16:29

Doğu'da EMITT hazırlığı

Doğu'da EMITT hazırlığı
Doğu Anadolu illeri, Dünya üzerindeki en büyük 5 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) için hazırlıklarını tamamladı.
Doğu Anadolu illeri, Dünya üzerindeki en büyük 5 turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) için hazırlıklarını tamamladı. Kış turizmi başta olmak üzere potansiyellerin ortaya konulacağı EMITT'e bu yıl 102 ülkeden bin 676 tur operatörü katılacak. 
50 binden fazla ziyaretçi
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla son yıllarda özellikle kış turizminde önemli proje ve yatırımların sağlandığı Doğu Anadolu illeri, EMITT'te boy göstermeye hazırlanıyor. 25-28 Ocak arasında 50 binden fazla ziyaretçiyi ağırlaması düşünülen EMITT'te Palandöken-Konaklı, Kars Sarıkamış, Erzincan Ergan ve Ardahan Yalnızçam kayak merkezleri öne çıkacak.
Görücüye çıkacak
Valilikler, belediyeler, İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri bünyesinde tanıtımlarını yapacak olan iller özellikle yabancı ülkelerin tur operatörlerini hedef alacak. Bu anlamda sahne almaya hazırlanan Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi de 'Kış Turizmi Altyapısını Geliştirme Projesi'ni ve 5,5 milyon Euro'ya mal olan Türkiye'nin en modern telesiyej sistemini EMITT'te görücüye çıkaracak.
Hedef sınır ötesi turizm
2026 Kış Olimpiyatları'na adaylığı gündemde olan Erzurum Palandöken-Konaklı, Kars Sarıkamış ve Erzincan Ergan koridorunun önemli bir parçası olmaya hazırlanan Ardahan Yalnızçam Kayak Merkezi özellikle Gürcistan'a açılan kapısıyla 'sınır ötesi turizmi' hedefliyor. Alt yapısı tamamen hazır olan Yalnızçam Kayak Merkezi fuarda yatırımcı arayışına da girecek.
Kafkasların parçası
Ardahan Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yürütülen 'Kış Turizmi Altyapısını Geliştirme Projesi'nin koordinatörü olan ATC Consultants firma sorumlusu Nezih İşçi, EMITT'in tanıtım için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Ardahan'ın Kafkasların bir parçası olduğunu ifade eden İşçi, sadece kış turizminde değil, yılın 12 ayı potansiyeli açığa çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
Büyük avantajları var
Koordinatör Nezih işçi, "Her ne kadar projenin adı 'Kış Turizmi Altyapısını Geliştirme Projesi' olsa da bizim amacımız Ardahan'da dağ sporları merkezi oluşturup turizmi 12 aya yayabilmek. Öyle ki Yalnızçam sadece kışın değil yazın da dağ bisikleti, golf sahası ve trekking için çok elverişli. Ayrıca Çıldır Gölü'ne çok yakın olması da büyük bir avantaj" diye konuştu.
Oteller de olacak
Öte yandan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan EMITT'te ülke pavilyonları, tatil destinasyonları, kış turizmi ve outdoor özel bölümleri, oteller, otel destek ürünleri, tur operatörleri ile acenteler yer alacak. Fuar, tatilcilerin bütçelerine uygun tatil rotalarına, cazip fiyatlarda 'erken rezervasyon' kampanyalarıyla ulaşmasına imkân sağlayacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.