GENEL Haber Girişi : 10 Aralık 2018 09:36

Doğalgaza RAĞMEN zehir soluyoruz

Doğalgaza RAĞMEN zehir soluyoruz
Havası en kirli on şehir içinde yer alan Erzurum, daha soğuklar bastırmadan büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre ülke genelinde on ilin havası, dünya sağlık örgütü verilerinin çok üstünde çıkıyor. Aralarında Erzurum'un da olduğu bu on ilde, kış henüz bastırmamasına karşın kırmızı alarm düzeyinde bir hava kirliliği yaşanıyor. Ülke çapında günlük ölçümler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Ulusal Hava Kalite İzleme Ağı Merkezi, uyarı üzerine uyarı yayımlıyor.
Özellikle çocuklar, yaşlılar ve hastalar üzerinde ciddi tahribata yol açan hava kirliliği, alınan tüm önlemlere rağmen bir türlü istenilen değerlere düşmüyor. Erzurum'un doğalgaza geçmesine rağmen hâlâ hava kirliliği sorunu yaşamasının sebebi olarak, şehir genelindeki gecekondu sayısının çokluğu ve kömürle ısınmayı tercih eden binalar gösteriliyor. Erzurum Valiliği her kış olduğu gibi bu kış da kısa vadede kalitesiz yakıtlara karşı savaş açtı, ancak valilik uzun vadede doğalgazsız mesken kalmaması için mücadele verecek.
Verda KARATAY - Palandöken

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.