SAĞLIK Haber Girişi : 05 Temmuz 2009 18:56

Diyarbakır Diyanet-Sen den 'Tövbekarlar' tepkisi

Diyarbakır Diyanet-Sen den  'Tövbekarlar' tepkisi
Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde yapılacağı duyurulan Tövbekarlar Yarışıyor adlı televizyon programının yayına girmemesi gerektiğini söyledi.
 
Evsen, 28 Şubat sürecindeki toplumu rencide edici Ali Kalkancı, Fadime Şahin ve Müslüm Gündüz tiyatro oyunuyla tanınan Sisi lakaplı Seyhan Soylu ve ekibi tarafından hazırlanan ''Tövbekarlar Yarışıyor'' adlı programı, gündem değiştirme çabası veya yeni bir oyunun parçası olarak nitelendirdi.
 
Programda Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ve Budist din adamlarının da figüran olarak kullanılmaya çalışılacağına dikkat çeken Evsen, "Daha korkuncu, Gülgün Feyman ve Ayşe Önal gibi toplum gözünde şahsiyetli bilinen insanların bu oyuna alet edilmesidir." dedi.
 
Evsen, din ve dindarlığın 'reklam reklamdır iyisi kötüsü olmaz' mantığıyla reklam ve reyting uğruna şaklabanca bir oyuna alet edilmesinin ancak basitliğin ve sığ bir düşüncenin eylemi olabileceğini kaydetti.
 
Evsen, şunları söyledi: "Adı ne olursa olsun, böyle bir programın yapılması ya da yapılacağının dahi duyurulması tüm dinlerin dindarlarını rencide etmiştir. Buradan ilgili tüm makamlara sesleniyoruz; dinler aralarında mukayese yapılacak bir programla aşağılanmaya çalışılmakta. Bu ülkenin kaldıramayacağı yeni bir kötü olay ya da olaylar yaşanmadan, RTÜK ve adli makamlar halkı kin ve öfkeye sevk edecek bu din sömürüsüne ve kötü reklâma dur demelidir. Yarın çok geç olabilir."