SAĞLIK Haber Girişi : 27 Mayıs 2009 22:14

Diyarbakır Diyanet-Sen den Basın Açıklaması

Diyarbakır Diyanet-Sen den Basın Açıklaması
Din adamları görevleri açısından toplumda son derece saygın kişilerdir, onlar her zaman toplumu yönlendiren, toplumda düzenin inşa edilmesine, kardeşlik ve barış ruhunun gelişmesine çalışan insanlardır. Bütün ilahi dinler bazı sınıf insanlarla birlikte din adamlarını özel korumasına almış savaşlarda bile din adamlarına asla karışılmamasını öğütlemişlerdir.

     Ülkemizde din adamlığı görevi son derece zor şartlar altında icra edilmektedir, gece gündüz demeden mesai mefhumuna bağlı olmadan çalışan din görevlileri bazen düğün merasimlerimizde bazen mevlitlerimizde bazen hastalığımızda bazen çocuğumuza ad koyma törenlerinde bazen bir barış töreninde bazen de bir gece yarısında cenazelerimizde hep bizlerle olmaktadırlar. Böylesine çok fonksiyonlu bir görev tabii ki birçok sıkıntıyı da beraberinde getirmektedir. Ama bu sıkıntılarını daima bir kenara bırakan din görevlileri canla başla tüm sosyal sorumluluklarını yerine getirmektedirler, işte bu arkadaşlarımızdan biri olan meslektaşımız, kardeşimiz, mesai arkadaşımız Şemsettin Satılmış   08.05.2009 tarihinde, kimliği meçhul kişilerin menfur bir saldırısı sonucu ağır bir şekilde yaralanmıştı. Bu süre zarfında, faillerin bulunmasını bekledik. Arkadaşımızın toplumdaki itibarının zedelenmemesi için bugüne kadar olayı basına intikal ettirmedik. Ancak, faillerin bulunmaması sabrımızı taşırmıştır.

      Hukukun üstünlüğünü her hususta tanıyan bizler; bu menfur saldırıyı yapanların yakalanamamasını anlayamamaktayız. Emniyet güçleri bu olayı bir an önce aydınlatmalı, bu saldırıyı işleyenleri bir an önce kanun önüne çıkarmalı, böylelikle kamu vicdanını da rahatlatmalıdır.

    Bizler Diyanet işkolunda örgütlü olan DİYANET-SEN VE ÖZERK- DİYANET sendikaları olarak faillerin bir an önce bulunup, yargılanmasını istiyoruz. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu müessir olayı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Failler yakalanıp yargılanıncaya kadar bu konunun peşini bırakmayacağız.

   Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

DİYANET-SEN (TÜRKİYE DİYANET VE VAKIF GÖREVLİLERİ SENDİKASI) Adına 

ÖMER EVSEN       Şube Bakanı

ÖZERK-DİYANET (TÜRKİYE DİYANET VE EVKAF GÖREVLİLERİ SENDİKASI) Adına

Cüneyt ÖZMEN    Şube Sekreteri