SİYASET Haber Girişi : 06 Mart 2009 22:48

Diyanet'ten tartışılacak 4 önemli uyarı!

Diyanet'ten tartışılacak 4 önemli uyarı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tartışılacak açıklamalarda bulundu. Bardakoğlu, Türkiye'nin aile değerlerini yeterince koruyamadığını dile getirdi. İşte Prof. Dr. Bardakoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

'Beyaz çoraplı' muamelesi: Bugün eve ayakkabı ile girmek modernlik olarak takdim ediliyor. Halbuki bunun modernlikle bir ilgisi yok. Ama bunu söyleyince, toplumun bir kesimi "beyaz çoraplı" muamelesi görüyor.

Evlilik dışı ilişki sıradanlaşıyor: Günümüzde evlilik dışı ilişki, "Eee, ne var bunda?" duygusu oluşturuluyor. Dizilerde eşler arasında aldatma bir intikam yarışı olarak sunuluyor. Bu dizilerde sigara içenlerin dumanı gölgeleniyor. Ama çok daha zararlı mesajlar yayılıyor.

İlginç olan doğru değil: Bir şeyin ilginç olması doğru olduğu anlamına gelmiyor. Örneğin, normal aile hayatının ilgi çekmediği savunuluyor. Yasak aşka övgüler yağıyor. Din, insanların aile hayatı şeklinde yaşamalarını öngörmüş ve Allah iki ayrı cins yaratmış. Birlikte yaşama, evlilik dışı ilişki istisnadır.

Emek vermeden zengin olmak: Kısa yoldan emeksiz zengin olma fikri de yaygınlaştırılıyor. Hayatın uzun ve çileli bir yol olduğu gerçeği yerine, "Bu kadar uzun yola gerek yok, akıllı insan kestirme yolu bulur" kanaati geliştiriliyor. Alkol ise günlük hayatın bir parçası olarak anlatılıyor.   -takvim