SİYASET Haber Girişi : 26 Kasım 2008 18:43

Diyanet'ten Şirvan'ın ailesi tavsiye

Diyanet'ten Şirvan'ın ailesi tavsiye

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Ekrem Keleş, trafik kazasında felç olan ve solunum cihazına bağlı yaşayan 9 yaşındaki Şirvan Duran'a doktorların kök hücre tedavisi uygulanması önerisinde bulunmasının ardından, boşanan anne ve babasının tüp bebek yöntemiyle yeni bir bebek sahibi olmasının gündeme gelmesiyle ilgili olarak, ''Nikahlısı olmayan bir erkeğin spermiyle çocuk sahibi olmak dini açıdan caiz görülmüyor'' dedi.

Şirvan Duran'ın durumuyla ilgili soruları cevaplandıran Ekrem Keleş, küçük kıza bu naklin dünyaya gelmesi düşünülen kardeşinden yapılabilmesi için öncelikle boşanmış olan anne ve babanın nikahlanması gerektiğini bildirdi.

Anne Funda Bilgin'in, çocuğunun hayatını kurtarmak için gösterdiği çabanın takdir edilmesi gerektiğini belirten Keleş, bir çocuğun, bir insanın hayatının kurtarılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olunabilmesi için çiftlerin mutlaka nikahlı olmaları gerektiğini ifade eden Keleş, şu bilgileri verdi:

''Söz konusu bebek için çiftin yeniden nikahlanmaları gerekiyor. Nikahlısı olmayan bir erkeğin spermiyle çocuk sahibi olmak dini açıdan caiz görülmüyor. Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak, nikahlı eşler arasında mümkün