SİYASET Haber Girişi : 10 Aralık 2008 12:08

Diyanet?ten ?röntgen? fetvası

Diyanet?ten ?röntgen? fetvası
DİYANET?ten ?kopyacı öğrenciler? ve ?intihalci hocalarla? ?dikizcilere? kötü haber. Diyanet, kopya ve intihali sahtekarlık, izinsiz olarak birinin evini gözetlemeyi haram saydı.

Diyanet?in 16 kitaplık cep setinde yer alan insan hakları kitabında ?dikiz? için şu görüşlere yer verildi:

?Sahibinden izin almadan evlere girilemeyeceği gibi, evin içerisini gözetlemek de dinen yasaklanan hususlardandır. Sahtecilik kitabında ise kopya ve intihale ilişkin uyarılar şöyle: Bir başkasına ait bir fikir, buluş, araştırma sonuçlarının, kitapların tümünün ya da bir kısmının kaynak gösterilmeden istemli olarak kopya edilmesi ya da tercüme edilerek yayınlanması ve kendi üretimi gibi gösterilmesi aşırma, intihal ve ilmi korsanlık olarak ifade edilir. Bir diğer sahte ve etik dışı davranış biçimi ise öğrencilikte kopyacılıktır.

KOCA NASIL KARŞILANIR

Diyanet kadınların eve gelen eşlerini nasıl karşılamaları gerektiğini de şöyle sıraladı: Kadın, ev halkını, özellikle de eşini kirli paslı değil, eli-yüzü temiz; yemek ve ter kokan bir şekilde değil, su, sabun, kolonya kokan; saçı başı dağınık değil, taralı, tokalı; yaşmağı soluk ve oyası sökük değil, düzgün bir şekilde karşılamalıdır.