SİYASET Haber Girişi : 25 Şubat 2009 16:47

Diyanet'ten imamlara seçim talimatı

Diyanet'ten imamlara seçim talimatı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından il müftülüklerine 12 Şubat 'ta gönderilen '2009 Yılı Mahalli İdareler Seçimleri İle İlgili Yasaklar' başlıklı yazıda, başkanlık personelinin her türlü siyasi görüş ve düşüncenin üstünde kalarak, başkanlığın tarafsızlığına gölge düşürecek söz ve hareketlerden kaçınılması istendi

Bardakoğlu, dikkat edilecek hususları şöyle sıraladı:

* Cami ve Kuran kurslarının altında ya da bitişiğinde bulunan imalathanelerde hiçbir şekilde seçim çalışmasının yapılmaması, parti ve seçim büroları açılmaması ya da afiş veya bayraklarla süslenmemesi konusunda ilgili kişiler uyarılacak.
* Bütün personelimiz tarafından toplumu dini konularda aydınlatma faaliyetleri ifa edilirken her zaman olduğu gibi bundan böyle de yetkisiz ve sorumsuz kişilere vaaz ettirilmeyecek, vaaz ve hutbelerde hiçbir şekilde siyaset yapılmayacak, iç ve dış politik konulara girilmeyecek.
* Kamuya yararlı dernekler ve bunlarda görev almış bulunan memur ve hizmetliler tarafsız kalmaya özen gösterecek, bu kapsamda olanlar siyasi partilere veya adaylara her ne nam ve ad ile olursa olsun bağış ve yardımlarda bulunmayacaktır.
* Hiç bir siyasi faaliyete iştirak edilmeyecek.

Açıyış ve temel atma da yok
PROF. Bardakoğlu, 19 Mart'tan itibaren seçim yasaklarının başlayacağını kaydederek, dikkat edilecek hususlarda şu noktayı da vurguladı:

* Yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla açılış ve temel atma dahil törenler tertiplenmeyecek, konuşma yapılmayacak, demeç verilmeyecek ve bu iş ve hizmetler hakkında hiçbir vasıtayla yayın yapılmayacaktır