SİYASET Haber Girişi : 18 Aralık 2008 12:04

Diyanet'ten çocuklara özel takvim

Diyanet'ten çocuklara özel takvim

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Dairesi Başkanlığınca hazırlanan takvim, Diyanet Çocuk Dergisi okurlarına ücretsiz dağıtılıyor.

Takvimde, Nasrettin Hoca ile Keloğlan'ın karikatürleriyle paylaşmanın önemi, hayvan sevgisi, teknolojinin faydalı kullanımı, sağlıklı beslenme, tasarruf, peygamber sevgisi ve çevre bilinci gibi konular ele alınıyor.

Nasrettin Hoca'nın Keloğlan'a çeşitli değerleri anlattığı karikatürlerde, ''Bilge Leylek'' karakteriyle çocuklara örnek davranışlar sergilemeleri yönünde çeşitli mesajlar veriliyor.

Bilge Leylek, çocuklara, ''Teknolojiyi faydalı kullanalım'', ''Sevmek emek vermektir'', ''Bir fidan dik seninle birlikte büyüsün'', ''Suyumuzu boşa harcamayalım, zamanımızı da'', ''Orucunu açarken dünyanın bütün çocukları için dua et'', ''Kitaplar hiç küsmeyen arkadaşlardır, onlarla dost olalım'' ve ''En iyi arkadaş sen ol'' şeklinde öğütler veriyor.

Takvimde, Nasrettin Hoca, bilgisayar kullanırken ve ağaç dikerken, Keloğlan ise annesine yardım ederken, hayvanları beslerken, kitap alırken ve aşure dağıtırken tasvir ediliyor.

Önemli günlerin de vurgulandığı takvimde, Keloğlan ile Nasrettin Hoca arasında 23 Nisan, Aşure Günü, Mevlid Kandili, Ramazan ve Kurban Bayramı ve Anneler Günü hakkında diyaloglar da geçiyor

Diyanet İşleri Başkanlığının Hazırlamış oldugu Takvim