SİYASET Haber Girişi : 07 Kasım 2008 22:06

Diyanetten Alevi isteklerine Cevap

Diyanetten Alevi isteklerine Cevap

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Diyanet İşleri Başkanlığı bir mezhebe dayalı kuruluş değildir. Mezhepler üstü, bütün insanlara İslam dininin ortak paydasını anlatan, onları kucaklayan ve herkesin dindarlık tarzına saygı duyan ve saygı duyulmasını öğütleyen bir kurumdur'' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Amasya'da Merzifon ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Bardakoğlu, Gümüşhacıköy Müftülük sitesi Kuran kursu hizmet binasının açılışına katıldı.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hiçbir siyasi ayırım gözetmeden din hizmeti verdiklerini kaydetti.

''Biz din hizmeti deyince toplumun her kesimine hitap eden umumi rahmeti anlıyoruz'' diyen Bardakoğlu, ''Toplumdaki huzuru ve barışı sağlamak için gönül dünyamızı daraltmamamız, geniş tutmamız lazım'' dedi.

Daha sonra Türkiye Diyanet Vakfı ve vatandaşların katkıları ile yapılan binanın açılışı gerçekleştirildi.

Yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal olan 4 katlı binada, 150 kişilik konferans salonu, 2 misafirhane, müftülük hizmetlerinin yürütüleceği bölümler ile 4 lojman bulunuyor.

Açılışa Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Amasya milletvekilleri Akif Gülle ve Avni Erdemir ile Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan da katıldı.

VALİLİK ZİYARETİ

 Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, programı kapsamında Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i de ziyaret etti.

Lekesiz, burada Bardakoğlu'na Türk süsleme sanatlarından tezhip sanatıyla yapılmış bir tablo hediye ederken, Bardakoğlu da Lekesiz'e Diyanet yayınlarından oluşan bir set sundu.

Ziyaret sonunda bir gazetecinin Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından yapılacak mitingle ilgili bir sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının Cumhuriyetin temel bir kurumu olduğunu kaydetti. ''Biz herkesin diyaneti olmaya ve herkesi kucaklamaya özel bir önem gösteriyoruz'' diyen Prof. Dr. Bardakoğlu, şöyle konuştu:

''Bizim uzağımızda tuttuğumuz, göz ardı ettiğimiz, sırt döndüğümüz bir vatandaşımız yoktur. Bizim gönlümüz herkesi kuşatır. Sunduğumuz bilgi hepsini kuşatır. Zaman, ayrılma zamanı değil, birleşme zamanıdır. İnsan sevgimiz herkesi kuşatacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı bir mezhebe dayalı kuruluş değildir. Mezhepler üstü, bütün insanlara İslam dininin ortak paydasını anlatan, onları kucaklayan ve herkesin dindarlık tarzına saygı duyan ve saygı duyulmasını öğütleyen bir kurumdur.''

Herkesin kendi inancını ve hayat tarzını özgürce seçebilmesinin önemli olduğunu belirten Bardakoğlu, ''Kimse kimseyi yargılamasın. Bizim buluşma noktamız özgürlükler olmalı, bilgi olmalıdır. Bilginin ortamında, özgürlüklerin ortamında çok rahat buluşuruz'' diye konuştu.

Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığının sivil tabanı en güçlü kurumlardan birisi olduğunu da sözlerine ekledi.

A.A