POLİTİKA Haber Girişi : 28 Eylül 2008 14:54

Diyanetin Bayan Korosuna İlgi büyüyor

Diyanetin Bayan Korosuna İlgi büyüyor

DİYANET'İN BAYAN KOROSU YURT İÇİ VE YURT DIŞI KONSERLERİNDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

 
Temel görevi halkı dini konularda aydınlatmakla görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini gün ve gecelerde düzenlenen programlara iştirak etmek, dini duyguları musiki kanalıyla insanların gönül dünyasına yansıtmak amacıyla kurduğu tasavvuf musikisi bayan korosu, yurt içi ve yurt dışında konserden konsere koşuyor. İki yıl önce kurulan Diyanet işleri Başkanlığı Erkekler Tasavvuf Müziği Korosu'ndan sonra kurulan Bayanlar Korosu da yurt genelinde konserlerni sürdürüyor.

Diyanet işleri Başkanlığı Kadın Korosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Türk Müziği Topluluğu Ses Sanatçısı Nebahat Konu Yılmaz şefliğinde eğitimini sürdürüyor. Başkanlıkta görevli Kur'an kursu öğreticisi ve vaizelerden oluşan koronun saz sanatçıları ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT'den geldi. Bursa Teyyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere vatandşlar büyük ilgi gösterdi. Koro Koordinatörü Dr. Hatice Güler; "Yıl boyunca koromuz; şan, nota-solfej, Türk musikisi solfej ve nazariyatı, Türk tasavvuf musikisi repertuarı ve cami musıkisi branşlarında profesyonel hocalar tarafından eğitime tabi tutuldu. Bu eğitim faaliyetleri devam ederken koromuz, farklı il ve ilçelerimizde Ramazan ayı, Mevlana'yı Anma Haftası, Dünya Kadınlar Günü ve Kutlu Doğum Haftası konulu ve genel konseptli konserler icra etmiştir. Ayrıca Adalet Bakanlığı ile başkanlığımız arasında yapılan protokol çerçevesinde cezaevindeki kadın mahkumlara da konserler icra edilmektedir. Koromuz son olarak Diyanet İşleri Başkanımızın talepleriyle Almanya'nın 13 farklı eyaletinde konserlerini icra etmeye devam etmektedir" dedi.

Bursa Teyyare Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde Diyanet personelinden oluşan koro, seslendirdiği eserlerle takdir topladı. Konser sonrası Bursa İl Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım, koro şefine çiçek takdim ederken, izleyiciler koroyu ayakta alkışladı. (CİHAN)