SİYASET Haber Girişi : 06 Aralık 2008 19:28

Diyanet uyardı;Kurbanlarınızı çocukların gözü önünde kesmeyin

Diyanet uyardı;Kurbanlarınızı çocukların gözü önünde kesmeyin

Bu bakımdan çok küçük yaştaki çocukları kurbanı keserken bir kenara çekmek daha yararlı olacaktır? dedi.

-Keskin ayrıca, kurban kesimlerinin hijyen kuralları açısından Diyanet?in gösterdiği kurban kesim yerlerinde yapılması yönünde de uyarıda bulundu.

ANKARA (ANKA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, kurban bayramında çocukların gözü önünde kurban kesiminin psikolojilerine zarar verebileceğini belirterek, ?Onları psikolojik yönden bir travmaya maruz bırakabilir. Bu bakımdan çok küçük yaştaki çocukları kurbanı keserken bir kenara çekmek daha yararlı olacaktır? dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, ANKA?ya yaptığı açıklamada, çocukların gözü önünde kurban kesilmesinin onların psikolojisine zarar verebileceğini ve psikolojik yönden bir travmaya maruz bırakabileceğini söyledi. Keskin, ?Bu bakımdan çok küçük yaştaki çocukları bir kenara çekmek, hayvanı keserken onların görmesine engel olmak biraz daha yararlı olacaktır. Bu hususta da titiz olmak gerekir? dedi.

-?HAYVANLARA EZİYET EDİLMESİN?-

Keskin ayrıca, kurban kesimlerinin hijyen kuralları açısından Diyanet?in gösterdiği kurban kesim yerlerinde yapılması yönünde de uyarıda bulundu. Kurban kesim esnasında da bazı kurallara uyulması gerektiğine işaret eden Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Keskin şunları söyledi:
?Diyanet ile diğer kurumların işbirliği neticesinde oluşturulan kurban kesim yerleri var. Vatandaşlarımız o kesim yerlerinde kurbanlarını keserlerse daha sağlıklı, hijyenik koşullara uygun, toplum sağlığını gözeten bir kesim yapmış olurlar. Nahoş manzaralarla karşılaşılıyor zaman zaman. Hayvanlara eziyet ediliyor. Bu ibadetin esprisine de aykırı bir tutum ve davranış. O nedenle onları usta eller aracılığı ile belirlenen mezbahalarda kesmek daha isabetli olacaktır.?