SAĞLIK Haber Girişi : 11 Nisan 2010 11:55

Diyanet-Sen'den Başkan Yardımcısı Fikret KARAMANA ziyaret

Diyanet-Sen'den Başkan Yardımcısı Fikret KARAMANA ziyaret
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, 2010 yılında hacca gidecek personelin seçimine ilişkin hususlar konusunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman ve Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy ile görüştü.

 

     Ziyarette Diyanet-Sen Genel Sekreteri Hacıbey Özkan ve Genel Mali Sekreter Remzi Sarıoğlu da hazır bulundu. Görüşme de  7 Nisan 2010 tarihi itibariyle il müftülüklerine gönderilen 2010 Yılı Haccı Personel Seçimine İlişkin Hususlar ile ilgili Diyanet-Sen’in itirazları ve önerileri Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Karaman ve Hac Dairesi Başkanı Ersoy’a iletildi.

 

 

     07-04-2010 tarihi itibari ile il müftülüklerine söz konusu  aşağıdaki yazı tamim edilmiştir:

 

  Din Görevlisi Olarak Hacca Gideceklerde aranacak şartlar

 a) Hacca hiç gitmemiş olmak

 b) En az 8 yıllık görevli olmak (askerlik hariç)

 c) 31 Aralık 1950 tarihinden sonra doğmuş olmak

 d) 16 Nisan 2010 tarihi itibari ile müftülüğe müracaat edenler arasından, illerde müftülüklerce kurulacak komisyonlar tarafından belirlenecek günlerde 24-28 Nisan 2010 tarihleri arasında mülakat yapılacaktır.

 

Geçen yıl test ve mülakatta başarılı olup umreye götürülen, kontenjan yetmezliği nedeniyle hacca görevli  gidemeyenler dilekçe ile müracat etmeleri halinde planlamaya tabi tutulmadan gidebileceklerdir.

 

2010 yılı hacda görevlendirilecek olanlar hacdan önce umre yaptırılarak tecrübe kazandırılacaktır.

 

            Diyanet-Sen’in Konu ile İlgili Görüş ve Önerileri:

            Konuyla ilgili Hacdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret Karaman ve Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy’a Diyanet-Sen’in görüş ve önerilerini sunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bakraktutar, hacda görevlendirilecek din görevlilerinin seçiminde seviye tespit sınavının bir etkisi olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Başkan Yardımcısı Karaman konuyla seviye tespit sınavının hiçbir ilişkisinin olmadığını, bu sınava giren veya girmeyen herkesin söz konusu mülakata katılabileceğini kaydetti.

 

Diyanet-Sen’in konuyla ilgili diğer itarazları:

Diyanet-Sen’in isteği: Müracaat edebilme şartının  8 yıl görev yapmış olma yerine 5 yılda kalması

*   Diyanet’in Cevabı: Gideceklerin tamamının tecrübesizlerden oluşması genel anlamda bütün görevlilerin en az bir defa hacca gidebilme imkanı sağlanması amaçlalanmıştır.

 

* Diyanet-Sen’in İsteği:   İl Müftülüklerince oluşturulacak komisyonların tarafsız, adil, objektif davranmaları ve müftülerin uygulamada zor durumda  kalmaması  konusunda gerekli titizliğin gösterilmesi ve   Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinin de komisyonda bulunması

*Diyanet’in Cevabı: Konu üzerinde çalışma yapılacaktır.

 

* Diyanet-Sen’in İsteği: KİK Komisyonlarında aldığımız kararlarda bütün personelin emekli olmadan önce hacca görevli gidebilmesi için çalışma yapılması yönündeki talebimizin yerine getirilmesi

 

* Diyanet’in Cevabı: Büyük Şehirlerde ilk defa gideceklerin azlığı dikkate alınarak az kişinin hacca gideceği illerden sınırlı sayıda görevlilerin büyük illere kaydırılarak çok sayıda personelin gidebilmesine  imkan sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam etmektedir.  

Karaman ayrıca  görev süresi içerisinde hacca hiç gitmemiş olanlardan doğum tarihi 30 Ekim 1945 ve 30 Ekim 1946 arasında olup 30 Ekim 2010 ve 30 Kasım 2011 tarihleri arasında yaş haddinden emekliye ayrılacaklara bir defa hacca gitme fırsatı verileceği belirtti.