SAĞLIK Haber Girişi : 06 Aralık 2009 02:35

Diyanet-Sen Genel Başkanından Açıklama

Diyanet-Sen Genel Başkanından Açıklama

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Dr. Durmuş Hocaoğlu'nu  bir televizyon programında müezzinlere yönelik yapmış olduğu hakaret dolu sözlerden dolayı kınıyor, imam ve müezzinlerimizden özür dilemeye davet ediyoruz.

 

İsviçre'deki minare yasağı konusunda bir televizyon programında  değerlendirmelerde bulunan  Doçent Dr. Durmuş Hocaoğlu’nun  'Bu gün hiç bir müslüman ülkesinde, ve de Türkiye'de hiç bir müezzin zahmet edip, münasip yerlerini kaldırıp minarelere çıkmıyor, gayet ahlak dışı bir tavırla alıyor mikrofonu eline, üstelik çok çirkin bir sesle, estetikten mahrum, adeta kapı gıcırtısı gibi, bir böğürtümü; okuyup cehennem olup gidiyor"  sözleri gerek İsviçre’deki minare yasağına tepki gösteren Müslümanları, gerekse din görevlilerimizi rencide etmiştir.

Artık geçmişten gelen bir alışkanlıkla din görevlilerimizi aşağılayan, hakaret eden zihniyetten vazgeçilmesi gerekmektedir. Yeşilçam zihniyetiyle din görevlilerimizi ucube kılıklı, kötü karakterli insanlar olarak gösterme zihniyetini hala devam ettiren bir anlayışının devam ettirilmeye çalışıldığına ne yazık ki üzülerek şahit oluyoruz. 

İmamlık ve müezzinlik görevlerini büyük bir özveri ile yerine getiren din görevlilerimizi hakaret yağmuruna tutan Hocaoğlu’nu Diyanet-Sen olarak kınıyor, bir an önce bu yanlış değerlendirmelerinden vazgeçerek din görevlilerimizden kamuoyu huzurundu özür dilemesini bekliyoruz. Hiç kimsenin din görevlilerimize bu tür hakaretler  yapmaya hakkı yoktur. Yapanlara karşı da yasal haklarımızı sonuna kadar arayacağımızın bilinmesini istiyoruz.

                                                                                         

 Ahmet YILDIZ

  Genel Başkan