SAĞLIK Haber Girişi : 09 Ekim 2009 01:03

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesinden Resepsiyon

Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesinden Resepsiyon

Camiler ve İmamlar Haftası nedeniyle, Diyanet-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından, Diyarbakır Ulu Camii yanında bulunan tarihi Mesudiye Medresesinde bir resepsiyon verildi.

İl Valisi Avni Mutlu,vali yardımcıları Gökhan İkitemurve Yemen Bayrak, İl Müftüsü Ali Melek, Merkez İlçe Müftüleri Alaattin Bozkurt, Ahmet Ateş, A. Kerim Melikoğlu, Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Metin Evsen, Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, SP İl Başkanı Fesih Bozan, Eğil Milli Eğitim müdürü Yunus Memiş, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyeleri,Sağlık-Sen Şube Başkanı A.Aziz Aslan Bem-bir-sen il Temsilcisi Hacı İbrahim Gökdemir ve Çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri çok sayıda şahsiyet ve basın mensubu katıldı

 

Ulu Camii İmam-Hatiplerinden Av. M. Emin Mülayim'in Kur'an kerim tilaveti ile başlayan resepsiyonda, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, İl Müftüsü Ali Melek ve İl Valisi Avni Mutlu sırayla birer konuşma yaptılar.
 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise yurt dışında olduğundan katılamadığı resepsiyona, bir telgraf göndererek mazeretini bildirdiği görüldü.

 Evsen, devlet erkânının öğretmenler gününe gösterdiği ilginin benzerini ?Camiler Haftası? için göremediklerini dile getirerek, yetkililerden duyarlılık talep etti. Keza, imamların ve diğer diyanet çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi için şart olan ?Teşkilat Yasası?nın da yıllardır sürüncemede kaldığını, lojman ihtiyaçlarının devam ettiğini dile getirdi. İl Müftüsü de, Diyarbakır'ın ihtiyacı olan bir eğitim merkezi, talebe yurdu ve müftülük hizmet binası için Valilikten talepte bulunduğuna dair bilgilendirme yaptı.

 

İl Valisi Mutlu ise İmamların görevleri ve kişilikleri hakkında övücü sözler söyledikten başka, mesleğin zorluklarını dile getirdi. Hayır, sahiplerini, Camilerin yapımında emeği geçen Cami dernekleri mensuplarını ve hayırseverleri takdir eden bir konuşma yaptı.

Diyarbakır'ın barış ve huzuru aradığını dile getiren Mutlu; bunu sağlayacakların başında İmamların geldiğini dile getirdi. Bu konuda daha fazla çalışma isteyen Mutlu, hizmet noktasında da özellikle İl Özel İdaresi Bütçesinden pay alınması için girişimde bulunulmasını istedi. Köylülerin fakir olduğunu, haliyle çok sayıda Camii ve Lojman ihtiyacı talebinin kendilerine geldiğini de dile getirdi.

Programda ney taksimleri ve İstanbul Güngören Nur Ahmet Camii imam-hatibi Abdurrahman Buzrul'u okuduğu ilahilerle sona erdi,Vali mutlu bu tür organizasyonların tekrarlanması temennisiyle program için Diyanet-sen Diyarbakır yönetimine teşekkür etti.