SAĞLIK Haber Girişi : 05 Şubat 2010 11:35

Diyanet-Sen Denizli Şubesi Din Aleyhine Konuşmaları Kınadı

Diyanet-Sen Denizli Şubesi Din Aleyhine Konuşmaları Kınadı

Diyanet-Sen Denizli Şube Başkanı Mustafa Örki, Denizli Tabip Odası tarafından düzenlenen "Ilımlı İslam ve Bilim" konulu toplantıda din aleyhindeki konuşmaları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Örki, "Tabip odasının basın açıklamasını bir türlü anlayamadık. Her şeyden önce 'Ilımlı İslam' başlığı yanlıştır. Allah'ın koyduğu ismin önüne veya arkasına, ister iyi ister kötü niyetli olsun ilave yapılamaz. Bu dinin adı İslam'dır. Ilımlısı, radikali olmaz." dedi.

Denizli Tabip Odası'nın, basın açıklamasıyla da toplantıda söylenenlerin sorumluluğundan, düşünce ve ifade özgürlüğünün arkasına sığınarak kurtulmaya çalıştığını söyledi. Kureyş kabilesinin, Hz. Muhammed (SAV)'i davasından vazgeçirmek için ciddi manada ekonomik tekliflerde bulunduğuna dikkat çeken Örki, "Onun davası maddi değildi." şeklinde konuştu. Domuz etinin haram oluşunu tartışmaya açmanın da bir tabip odasının işi olamayacağının altını çizen Mustafa Örki, "Onlar ancak, haram oluşunun hikmetlerini anlamaya yönelik çalışmalar yapabilir. Haram ve helâl etme hakkı Allah'a mahsustur." dedi.

Diyanet-Sen olarak bu olayı manidar bulduklarını kaydeden Örki, şunları söyledi: "Söz sahiplerini şiddetle kınıyoruz. Tıbbi meselelere, bu mesleğin sahiplerine olan saygımızdan dolayı dil uzatmayız. Muhataplarımızdan da aynı duyarlılığı bekleriz. Söz sahiplerine son sözümüz, Allahü Teâla'nın kendilerine hidayet vermesidir. Hukuk büromuz, bu meselenin hukuki yönünü araştırmaktadır. Sonra gereği yapılacaktır."