SAĞLIK Haber Girişi : 01 Kasım 2010 16:54

Diyanet-Sen den Teröre lanet, vatandaşa sağduyu çağrısı

Diyanet-Sen den Teröre lanet, vatandaşa sağduyu çağrısı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Taksim'de düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili olarak “Nifak tohumları saçma gayreti içinde olanların kanlı saldırıları, bütünlüğümüzü bozmaya yetmeyecek” dedi.

“İnsanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz” diyen Bayraktutar, “En ağır insanlık suçu olan terör olaylarının amacı, ülkemizdeki toplumsal huzuru ve barışı bozmaktır. Millet olarak böyle durumlarda, infial ve tahriklere kapılmadan, sağduyulu hareket etmeliyiz” dedi.

Bayraktutar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “ Ülkemizde demokrasi, hak ve özgürlüklerin gelişmesi adına önemli adımların atıldığı, sorunların çözümü konusunda güzel gelişmelerin olduğu, halkımızın kardeşçe barış ve huzur içinde yaşama kararlılığını ortaya koyduğu bir süreçte yapılan bu terör eylemi milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşçe yaşama iradesi karşısında hiçbir sonuca ulaşamayacaktır. Kan ve şiddetten medet umarak terörü ülke üzerinde tehdit unsuru olarak kullanmak isteyenler; birliğimizi, beraberliğimizi, dostluğumuzu ve kardeşliğimizi bozamayacak. Bizler, ülkemizin normalleşme ve demokratikleşme yönünde verdiği mücadeleden rahatsız olan odakların kirli planlarına alet olmamalıyız. Toplumda infial oluşturacak eylemleriyle, bu amaçlarını gerçekleştirmeye çalışan ‘şer odakların’ oyununu bozmak,  Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, huzuruna ve barışına katkı sunmak için sağduyu ve ağırbaşlı davranmak zorundayız.  Bu menfur saldırının en kısa zamanda aydınlatılacağına ve faillerinin cezalandırılacağına inancımız tamdır. Kimsenin gücü huzurumuzu engellemeye yetmeyecek.” dedi.