SAĞLIK Haber Girişi : 04 Nisan 2011 14:27

Diyanet-Sen den Süheyl Batum a sert tepki

Diyanet-Sen den Süheyl Batum a sert tepki

Memur- Sen Konfederasyonuna bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar sendika merkezinde yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum un Başörtüsü moda olarak takılırsa sorun olmaz açıklamasını kınadı. “Müslüman kadının kimliği olan başörtüsü Allah ın emri Kur an’ın hükmüdür” diyen Bayraktutar, “Süheyl Batum moda açılımı yapmak istiyorsa kendi başını örtsün. Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum un Başörtüsü moda olarak takılırsa sorun olmaz açıklamasına tepkiler sürüyor. En sert tepki ise Diyanet-Sen’den geldi. Diyanet- Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nun, anayasa değişikliği referandumundan önce sık sık başörtü sorununu biz çözeriz dediğini hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu önce CHP içindeki başörtü düşmanlarını çözsün” dedi.

“Batum’u istifaya davet ediyoruz”

İnanç ile modanın çok ayrı şeyler olduğunu vurgulayan Bayraktutar, “Süheyl Batum moda açılımı yapmak istiyorsa kendi başını örtsün. Çeksin elini Müslüman kadının örtüsünden.  Müslüman kadının kimliği olan başörtüsü Allah ın emri Kur an’ın hükmüdür. Kuranda emirler kesin bir dille ifade edilmişken, Süheyl Batum’un konuşması sadece örtüye ve dine karşı düşmanlığındandır. Bu tutum aynı zamanda insan haklarına ve inanç özgürlüğüne de aykırı bir yaklaşımdır.  Batum’u şiddetle kınıyor, istifaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Başörtü raporu ne oldu?”

CHP’nin başörtü konusunda hazırladığı iddia edilen rapora da değinen Bayraktutar, “Böyle bir sorunun varlığını bile kabul etmezken referandum da atıp tutuyorlardı. Ne oldu başörtü raporu? Hani referandumdan hemen sonra açıklanacaktı? CHP’nin derdi var olan sorunu çözmek değil sulandırmaktır” diye konuştu.