SAĞLIK Haber Girişi : 15 Ocak 2011 20:08

Diyanet-Sen den Genel İdare Çalışanları ve Ek Ödemeler ile ilgili açıklama

Diyanet-Sen den Genel İdare Çalışanları ve Ek Ödemeler ile ilgili açıklama

Kararnameler:

2008/1402 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı(Kanun Hükmünde Kararname): Ek ödemelerin usul ve esaslarını belirlemekte olup 4. Maddenin 2. Fıkrası “Din Hizmetleri Tazminatı ödenmesini, (d) sırasında olanlar” Genel İdare Hizmetleri daha önce ek ödeme almış iseler mahsup edilir şartı vardır.

375 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname:

“ Bu kararnamenin uygulanması konusunda ortaya çıkan sorunların giderilmesine ilişkin ortak çalışma yapılması” yetkili sendikalar tarafından imza altına alınmıştır. 2010 Toplu Görüşmelerinde bundan sora yapılacak ek ödemelerin Memur-Sen ve Diyanet-Sen’in girişimleri ile mahsup edilmemesi istenmiştir. “Toplu Görüşme Mutabakat Metninde Ek-3 sayılı cetvelin 6. Maddesi”

Ancak sorunun çözülmesinde gecikme olacağı düşünülerek Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu’nun 21. Maddesi 3. Fıkra (c) bendinde “Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı kadrolarında bulunup (a) ve (b) bentlerinde sayılanlar dışında kalan personele ayrıca %50’sine maddesi eklenmiştir. Bu da şunu ifade etmektedir.

Tüm genel bütçeli Kurumlarda Genel İdari hizmetler Personeli ek ödemesi kanun gereği (Özel Hizmet Tazminatları) 15. Grup %53, 16. grup %52, 17. Grup %51 puan üzerinden ödenmektedir. Bu guruplara dahil olanların tazminat oranları %50 artırıldığından dolayı ek ödemeler mahsup edilmektedir.

Sonuç:

Diyanet İşleri Başkanlığı Genel Bütçeye tabi kurumlardan biridir. G.İ.H Sınıfının Ek ödemesi 375 sayılı Kararnameye tabidir. Bu kararnameye göre hükümetin ödediği bu ek tazminatlardaki temel görüşü “eşit işe eşit ücret” politikası gereği hizmet sınıflarında ücretlerin eşitlenmesi prensibine dayandığından ek ödemede bir çok kurumda problem oluşturmuştur.

Yukarıda özetlemeye çalıştığımız hususlar meydana gelen  problemi ortaya koymaktadır.

Memur-Sen Konfederasyonu ve Diyanet-Sen olarak diğer bakanlıklarda da sıkıntı yaratan bu eşitsizliğin giderilmesini çalışma başarısının sağlanması için gayretlerimizi artırarak devam ediyoruz.

Hal böyle iken G.İ.H. Sınıfında olan bazı kimselerin Diyanet-Sen’in yanlı davrandığı şeklindeki görüşlerini reddediyoruz.

Yaptığımız görüşmeler ve ciddi takibimiz sonunda konuyu Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’na yazılı olarak taşıdık. Memur-Sen Konfederasyonumuz tarafından ve Diyanet-Sen olarak takip etmekteyiz.

G.İ.Hizmetinde görevli tüm Diyanet Personelinin bilgilerine sunarız