SAĞLIK Haber Girişi : 23 Aralık 2008 00:38

Diyanet-Sen: CHP'nin Çarşaf Açılımı Geç Kalınmış Bir Girişim

Diyanet-Sen: CHP'nin Çarşaf Açılımı Geç Kalınmış Bir Girişim
Diyanet Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, CHP'nin 'çarşaf açılımını' geç kalınmış bir girişim olarak değerlendirdi. Yıldız açılımı, samimi olmak şartı ile desetkediklerini söyledi.
 
 Ahmet Yıldız, Diyanet Sen Kayseri Şubesi'ne yaptığı ziyarette CHP'nin çarşaf açılımı, hükümetin Alevilik açılımı ve İstanbul'daki cami yakma olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP'nin çarşaf açılımını samimi davranmak kaydıyla desteklediklerini belirten Yıldız, "Sonuçta bütün vatandaşlarımıza kanun önünde eşit muamele edilmesi gerekiyor. Düşüncelerinden, giyimine farklı muameleye tutulması gerekmiyor. Bu tür yaklaşımlar Anayasa'ya da aykırı, insan haklarına da aykırı. Çarşaf açılımı geç kalmış bir açılım olarak görüyoruz. 1960-70 yıllardan bu yana başörtü sorunu devam ediyor. Zaman zaman bu konuda gerginlik yaşanıyor. Bunun bitmesi için bu açılımı önemli buluyoruz. Kamuoyuna yapılan açıklamaların arkasında durulmasını istiyoruz." dedi.
 
 CHP'nin çarşaf açılımıyla birlikte hükümetin Alevi açılımını da desteklediklerini ifade eden Yıldız, "Aleviliği İslam'ın dışında değil içinde görüyoruz. Diyanet'in buna şemsiye açmasını istedik ama onlar çekimser davrandı. Alevi kardeşlerimizin ideolojik amaçlı kişilerin malzemesi olduğunu düşünüyoruz. Hükümetin alevi açılımını destekliyoruz. Cemevlerini camilerin alternatifi olarak görmek yanlıştır. 'Cemevinde ibadet olur mu?' deniyor. İbaret her yerde olur. Cemevi'nde de namaz kılınabilir. Namazın dışındaki kültürel faaliyetleri ibadet olarak görmek bizim haddimize değil." şeklinde konuştu.
 
 
 
 CAMİ YAKMA OLAYI PROVOKASYON
 
 Yıldız, İstanbul'daki cami kundaklama eylemlerini ise provokasyon olarak nitelendirdi. Alevi ve sünnileri provokatörlere karşı uyanık olmaya davet eden Yıldız, cami yakma olaylarının yurtdışı bağlantılı olabileceğini de ileri sürdü. (CİHAN)