SAĞLIK Haber Girişi : 12 Şubat 2010 00:03

Diyanet-Sen ; Yargı Yürütmeye Müdahale Ediyor

Diyanet-Sen ; Yargı Yürütmeye Müdahale Ediyor

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Danıştay 8. Dairesi`nin YÖK`ün farklı katsayı uygulaması öngören 17 Aralık 2009 tarihli kararının yürütmesini durdurmasını, yargının yürütmeye müdahalesi olarak nitelendirdi.


Bayraktutar, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay`ın önceki kararlarında katsayının belirlenmesinde YÖK`ün yetkili olduğunu ilan ettiğini hatırlatarak, `Danıştay, hangi hakla kendisini YÖK`ün yerine koyarak katsayıyla ilgili birim dayatmaktadır?` diye sordu.


Bayraktutar, Türkiye`de 28 Şubat süreci uygulamalarının devam ettiğini kaydederek, `Katsayı adaletsizliğinin adeta yargı korumasına alındığını düşündürmektedir. Ülkemizde demokratikleşmeye yönelik adımlar atılırken, ne yazık ki gencecik insanların eğitim hakkını elinden alan bu tür kararlar, demokrasiye direnç gösteren zihniyetin devam ettiğini gösteriyor` dedi.


Bayraktutar, Danıştay`ın, önceki kararının gerekçesinde kullandığı `Ölçülülük ilkesi dikkate alınarak belirlenecek olan katsayı` ifadesiyle niyetini belli ettiğini de belirtti. Bayraktutar, bugünkü tablonun, yargının yürütmenin alanına giren hususlara müdahalesi anlamına geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:


`Danıştay`ın aldığı kararlar, milletimizin bayram sevinciyle karşıladığı kararların iptaline yöneliktir. Bu durum yargıya olan güveni zedelemektedir. TBMM`nin ve Hükümet`in derhal harekete geçerek, gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerle yargının kendisini yasama ve yürütmenin yerine koymasının önüne geçmesini, adaletsiz, hukuksuz, darbe ürünü tüm uygulamaları sona erdirmesini bekliyoruz.