EKONOMİ Haber Girişi : 10 Mayıs 2009 02:08

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarında Rizeye ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarında Rizeye ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılarımız Sayın Prof. Dr. İzzet ER ve Sayın Doç. Dr. Fikret KARAMAN 9 Mayıs 2009 tarihinde Eğitim Merkezimizde incelemede bulundular.

 

 

        10 Mayıs 2009 Pazar günü il merkezlerinde yapılacak olan Hac Görevliliği Test Sınavı ve Yurtdışı Din Görevlisi Test Sınavı?nı da vesile kılarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İzzet ER ve Doç. Dr. Fikret KARAMAN ile eski İl Müftümüz ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki SAYAR 8 Mayıs 2009 Cuma günü akşam saatlerinde ilimize gelerek geceyi Rize?de geçirdiler.

Sayın hocalarımız 9 Mayıs 2009 Cumartesi günü inşaatı tamamlanmak üzere olan Müftü Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi inşaatında incelemelerde bulundular.

Kendilerine İl Müftümüz İlyas SERENLİ ve Dernek Başkanımız ve İlahiyat Fakültesi Dekanımız (Rektör Yardımcısı) Prof. Dr. Kemal SANDIKÇI tarafından inşaat hakkında geniş bilgi verilen heyet üyeleri yapılanlar karşısında hayret ve takdir duygularını belirttiler ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldılar.

 
İnceleme esnasında Trabzon İl Müftüsü Ahmet BULUT, Rize İl Müftü Yardımcısı Yahya ÇANKAYA, bazı müftülük görevlileri, Dernek yöneticileri, inşaat sorumlusu teknik zevat da hazır bulundu.
 
         Eğitim Merkezindeki incelemelerini tamamlayan Sayın Başkan Yardımcılarımız ve beraberindekiler topluca ilimiz merkezindeki İlahiyat Fakültesi Cami inşaatını da gezerek Fakülte Dekanından ve diğer ilgililerden bilgi aldılar. Her iki inşaatı da inceledikten sonra heyet üyeleri Rize insanını bir kez daha takdir ettiklerini belirttiler ve gördüklerinden memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

          Daha sonra İl Müftülüğünü ziyaret eden sayın hocalarımız müftülük girişinde bir de hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

          10 Mayıs 2009 Pazar günü yapılacak olan Hac Görevliliği Test Sınavı ile Yurtdışı Din Görevliliği Test Sınavlarına nezaret etmek üzere Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. İzzet ER Trabzon?a,  Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Fikret KARAMAN ise Giresun?a hareket ettiler. İlimizdeki sınavlarda ise Başkanlık Temsilcisi olarak eski İl Müftümüz ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki SAYAR hocamız bulunacaktır.