SİYASET Haber Girişi : 28 Şubat 2009 00:33

Diyanet: "Sözleşmeli öğretmenlik zulümdür"

Diyanet:
Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Eğitim-Sen tarafından sözleşmeli öğretmenler konusunda gelen talebi yanıtlayarak sözleşmeli öğretmenliğin ?zulüm olduğu açıklamasında bulundu.
Başkanlık buna karşın, sözleşmeli öğretmenliğin ?idari bir konu olduğunu belirterek, ?Kurumların tesis ettikleri işlemler hakkında değerlendirmede bulunmak ve görüş beyan etmek, Başkanlığımızın görev ve yetki alanı dışındadır? değerlendirmesini yaptı.
?Demokratik? yollarla yaptığı başvurulardan sonuç alamayan Türk Eğitim-Sen, son çare olarak Diyanet İşleri Başkanlığı?na başvurdu ve bir "fetva" olarak tanımladığı bir dini değerlendirmede bulunmasını istedi.
Söz konusu başvuru Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yanıtlandı. Başkanlık, sözleşmeli öğretmenliğin zulüm olduğunu ve İslam?ın bunu kabul edemeyeceğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, ?İslam dini zulmü ve zulmü çağrıştıran her türlü eylemi, uygulama ve davranışı onaylamaz. Bu hususta asla tereddüt yoktur. Ayrıca, yüce dinimiz insanların temel hak ve özgürlüklerinin de etkin şekilde güvence altına alınmasını ve korunmasını emreder. Bu hususta da bir kuşku bulunmamaktadır. Ancak dilekçenizde dile getirdiğiniz konu idari bir konudur. Kurumların tesis ettikleri işlemler hakkında değerlendirmede bulunmak ve görüş beyan etmek, Başkanlığımızın görev ve yetki alanı dışındadır? açıklamasında bulundu.