EĞİTİM Haber Girişi : 09 Ağustos 2016 13:09

Dış İlişkiler Ofisi yeni hizmet binası açıldı

Dış İlişkiler Ofisi yeni hizmet binası açıldı
Dış İlişkiler Ofisi yeni hizmet binası açıldı
2008 yılında hazırlanan ve senato tarafından kabul edilen Yönerge doğrultusunda uzun yıllar Rektörlük binasında faaliyetlerini sürdüren Dış İlişkiler Ofisinin yeni hizmet yerinin açılışı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın ziyareti ile yapıldı. 
Atatürk Üniversitesi'nin kuruluşuna destek veren Nebraska Üniversitesinin Omaha kampüsünde yer alan Uluslararası İlişkiler Ofisi örnek alınarak tasarlanan Ofis, tamamen açık ofis özelliğine sahip ve uluslararası görselleri içeren bir tarzda yapılandırıldı.
Dış İlişkiler Ofis şu an itibariyle Erasmus+ KA103, Erasmus+ KA107, Erasmus+ EVS, Bologna Süreci, Mevlana, Farabi, Yaz Okulu, Kış Okulu, Yurtdışında Eğitim, PAX, Uluslararası Derece Öğrencileri ve Kısa Dönemli Özel Ziyaretler ve Stajlar gibi 12 programı doğrudan yürüttüğü, Avrupa İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) ve Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği (TÜRK KENEŞİ) ne de dolaylı olarak katkı verdiği belirtildi.
Ofisin resmi açılışını yapmak üzere ofisi ziyaret eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Dış İlişkiler Ofisi'nin modern görünümlü, fonksiyonel, faaliyetleriyle dopdolu ve üniversiteye yakışan bir ofis haline geldiğini belirterek ofisin bu hale gelmesine katkı veren herkese teşekkür etti. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Sözbilir ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Metin Saygılı da katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.