GÜNCEL Haber Girişi : 11 Ekim 2008 14:51

Din eğitiminde Sanal Kuran Kursu Dönemi

Din eğitiminde Sanal Kuran Kursu Dönemi

Kocatepe Camii'nde açılan "27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nın en gözde ürünleri arasında çocuklara sanal ortamda dini eğitim vermek için hazırlanan bilgisayar programları büyük ilgi görüyor.
 
 
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kocatepe Camii'nin avlusunda açılan "27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nda satışa sunulan en gözde ürünler arasında, çocuklara sanal ortamda dini eğitim vermek için hazırlanan bilgisayar programları ilgi görüyor. Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı törenle geçen hafta açılışı yapılan fuar, özellikle iftar sonrası çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor. Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yaklaşık 30 bin kitabı okuyucularla buluşturan fuarda, 68 stantta 85 yayınevine ait eserler yer alıyor. Resim ve hat sergilerinin yanı sıra yazarlarla sohbet toplantıları ve imza günleri düzenlenen fuarda birçok yayınevinin yüzde 50'ye varan indirim yapması, kitap tutkunlarının ilgisini fuara artırıyor.

Bu yılki fuarda özellikle çocuklara yönelik yayın yapan yayınevleriyle çocuklara dini eğitimi öne çıkan ürünler dikkat çekiyor. Fuarın en gözde ürünleri arasında çocuklara, "sanal ortamda dini eğitim" vermek için hazırlanan bilgisayar programları büyük ilgi görüyor. İnteraktif özellikleri ile çocuklara Kur'an okumayı ve namaz kılmayı öğreten programda, verilen bilgiler sesli ve görüntülü anlatımlarla desteklenirken, eğlence bölümlerinde ise oyunlar aracılığıyla çeşitli dini bilgiler öğretiliyor.