ERZURUM Haber Girişi : 06 Aralık 2013 18:59

Dikkat kar geliyor!

Dikkat kar geliyor!

Bölgede bugün akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar yağışının Erzurum ve civarında Pazartesi sabah saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Erzurum Valiliği İl kriz Merkezi Başkanlığı’nca yapılan meteorolojik uyarı ile vatandaşlar buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar ve soba gazı zehirlenmeleri konusunda uyarıldı. 

Erzurum Valiliği’nce yapılan açıklamada, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü bölge hava tahmin ve uyarı merkezinin meteorolojik değerlendirmesine göre bölgede bugün akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar yağışının Erzurum ili ve civarında Pazartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi beklendiği belirtilerek, “Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının ise yağışlı sistem geçtikten sonra pazartesi ve salı günleri hissedilir oranda düşmesi tahmin edilmektedir. Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenmektedir. Buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, soba gazı zehirlenmesi ile buz sarkıtları konusunda dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

Palandöken Haber Merkezi