EĞİTİM Haber Girişi : 18 Eylül 2017 01:04

Ders zili çaldı

Ders zili çaldı
2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı tartışmalı müfredatla birlikte başladı
Mili Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı çalışma takvimine göre bugün bütün öğrenciler okul yolunda olacak. Çeşitli çevreler ve eğitimciler tarafından eleştirilen ve yeniden düzenlenmesi istenen ders kitaplarındaki bazı konularla birlikte eğitime başlayacak olan öğrenciler, en çok TEOG sınavının kalkmasına seviniyor.
Velilerin ceplerinden çıkan para artarken en çok düşündükleri okul servisleri konusunda düzenleme getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın açıklamasına göre Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'ne uymayan hiçbir araç öğrenci taşıyamayacak. Bu konuda görüşlerini aldığımız veliler, okul servisleri için gösterilecek denetleme ve dikkatin artacak olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, "gözümüzün arkada kamasını istemiyoruz," dediler.
Geçtiğimiz günlerde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nın kalkması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu müjdeli haberi, yarış atı gibi koşturan ve bu sınavın sıkıntısını çeken 8. sınıf öğrencilerinde büyük sevinç yaratırken veliler de derin bir nefes aldı.
Etiketler : eğitim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.