SİYASET Haber Girişi : 05 Aralık 2017 11:07

Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti!

Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti!
Deniz Baykal tedavi için Almanya'ya gitti!
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, sabah 06.00'da Deniz Baykal'ı Almanya'ya gitmek üzere hastaneden uğurladıklarını belirterek, "Şu anda sanıyorum havaalanına yaklaştı Almanya'ya inmek üzeredir diye düşünüyoruz. Deniz Bey'in bilinci tam açıktı" dedi.

Ankara İbn-i Sina Hastanesinde tedavi gören CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bugün sabah erken saatlerde tedavi için Almanya'ya götürüldü. Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Erkan İbiş, düzenlediği basın toplantısında, "Deniz Bey'le ilgili hastanemiz tarafından yapılacak son açıklama için bir aradayız. 7 haftayı tamamladık, bugün 50'nci günü. Sabah 06.00'da Deniz Bey'i Almanya'ya gitmek üzere hastanemizden uğurladık. Şu anda sanıyorum havaalanına yaklaştı Almanya'ya inmek üzeredir diye düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

"Deniz Bey'in bilinci tam açıktı"

Deniz Baykal'ın çok ağır bir tabloyla hastaneye geldiğini hatırlatan İbiş, "Çok kritik zamanlar yaşadık. Çok riskli anlar, günler geçirdik. Ama şükürler olsun ki bugün Deniz Bey gerçekten iyi bir durumda hastanemizden çıktı. Deniz Bey'in bilinci tam açıktı. Bilişsel fonksiyonları yerindeydi. Konuşması, muhakemesi tamdı. Sol taraftaki kuvvet kaybı dışında durumu iyiydi. Bundan sonraki süreç hastanemizde başlayan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının Almanya'da devamıyla daha iyi bir durumda Türkiye'ye dönmesidir" şeklinde konuştu.

"'Bir an evvel de ülkeme geri dönmek isterim' diye duygularını ifade etti"

Dün akşam Baykal'la biraz uzun sohbet ettiklerini anlatan İbiş, şunları kaydetti:
"Daha çok Deniz Bey konuştu biz de dinledik. Konuştuklarından küçük notlar iletmek istiyorum. Sağlığı çok önemsemek gerektiğini, sağlığın kıymetini çok bilmek gerektiğini bunun için herkesin ve toplumun bilincinin yükseltilmesi gerektiğini, oturmanın, hareket etmenin, yürümenin, yaslanmanın, yutmanın büyük bir nimet olduğunu bu fonksiyonları insan sıkıntı yaşadığı zaman çok daha iyi anladığını vurguladı. İleri tedavi uygulamalarının yapıldığı yüksek seviyeli tıbbi hizmetlerin verildiği merkezlerin güçlendirilmesi, desteklenmesi gerektiğini, bu sayede sağlığına kavuştuğunu bize belirtti. Bir soru sorduk, gidince Türkiye'yi özleyecek misiniz diye. 'Ben Türkiye'deyken Türkiye'yi özlerim, hep özlerim, şimdi de özlüyorum, gidince de özleyeceğim. Bir an evvel de ülkeme geri dönmek isterim' diye duygularını ifade etti."

"Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genel Başkan, Mevlüt Çavuşoğlu ve Ahmet Demircan olmak üzere tüm bakanlara teşekkür etti"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, "Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Genel Başkan, Mevlüt Çavuşoğlu ve Ahmet Demircan olmak üzere tüm bakanlar, hangi partiden olursa olsun tüm siyasiler, parti arkadaşlarına, dostlarına ve özellikle de Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar Hocamıza teşekkür etti. Özellikle kendisiyle sağlık konusunda iletişimde olan herkese. Ankara Üniversitesine Ankara Tıp'a teşekkür etti. Biz de bu vesileyle bu süreçte stresli anlar yaşadık, mutlu olduğumuz anlar yaşadık" ifadelerini kullandı.

"Almanya'da Münih yakınlarında bir merkezde tedavi olacak"

Baykal'ın Almanya'da hangi merkezde tedavi altına alınacağı sorusuna İbiş, "Almanya'da Münih yakınlarında bir merkezde. Gelişmiş bir merkez olduğunu biz de teyit ettik orada tedavi olacak. Aile de onu tercih etti" dedi.
Baykal'ın destekle ayakta durabildiğini söyleyen İbiş, "O konumda gönderdik. Ama inanıyorum ki ben yürüyerek geldiğini, yurda döndüğünü göreceksiniz. Çünkü bundan sonraki süreçte fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları çok çok önemli süreç içerisinde zayıflayan kaslarını kuvvet kaybı olan kaslarının çalışmasını sağlamak ve güçlenmesini arttırmak için. Kafatasından çıkarılanla ilgili bunlar çıkarıldıktan sonra en az 3 ay geçmesi gerekiyor. Dolayısıyla bizdeki süresi daha 2 ayı dolmadığı için kapatılma işlemi yapılamaz burada. O parça ailenin de talebi merkezinde burada da yapabiliriz demesi üzerine kendilerine verildi" açıklamasında bulundu. (iha)

Etiketler : denizbaykal
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.