SPOR Haber Girişi : 13 Haziran 2017 10:49

Denetimli serbestlik hükümlüleri spor yapacak

Denetimli serbestlik hükümlüleri spor yapacak
Erzurum Valiliğinde yapılan Protokolle, Denetimli Serbestlik Hükümlüleri GHSİM'nin tesislerinde spor yapacak. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda da ücretsiz kamu hizmeti görebilecekler.
Erzurum Valiliğinde Denetimli Serbestlik Hükümlüleri adına önemli protokoller imzalandı. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Denetimli Serbestlik Müdürü Yavuz Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Samih Kır ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in de katılımı ile Denetimli Serbestlik Yükümlüleri için ücretsiz kamu hizmeti ve spor protokolü imzalandı.
Yapılan protokol sayesinde Denetimli Serbestlik Hükümlüleri, ücretsiz olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullarda, okulların boyanmasında ücretsiz kamu hizmeti görevi üstlenebilecekler. Ayrıca Denetimli Serbestlik Hükümlüleri, Erzurum Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün spor tesislerinde ücretsiz olarak spor yapma şansı yakalayacak.
OKULDA BOYA - BADANA YAPACAKLAR
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun makamında gerçekleştirilen Hükümlülerin Kamuya Yararlı İşlerde Çalıştırılmalarına İlişkin İşbirliği Protokolü kapsamında, Erzurum Valiliğinde veya Valiliğe bağlı merkez ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılması amaçlanıyor.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolde şu maddeler yer alıyor: "Bu Protokol; mahkemeler tarafından 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 50/1-f maddesi, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 231/8-c maddesi ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 105/A ve 106/3 maddeleri gereğince verilen kamuya yararlı işlerde çalıştırılma yükümlülüklerinin, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Erzurum Valiliği'nin işbirliğinde yerine getirilmesi sürecinde yapılması gereken görevlere ilişkin iş ve işlemleri kapsamaktadır. Hükümlülerin çalıştırılacağı iş kolları: Kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışma yaptırımında 4 (dört) ana hizmet kolu bulunmaktadır. Bunlar; Temizlik Hizmetleri, Bakım-Onarım Hizmetleri (boya, badana, tamirat, marangozluk vb.), Çevre Düzenleme Hizmetleri (park-bahçe bakım işleri, bahçıvanlık, ağaç dikimi vb.) ve Genel İdari Hizmetlerdir (büro işleri, veri hazırlama, danışma hizmetleri vb.). Hükümlülerin Okulların Boya Ve Bakım İşlerinde Çalıştırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü, Bu Protokol ile hükümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken-verimli, bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmak ve bir meslek ve sanat sahibi olmalarını temin etmek amaç edinmiştir. Protokolün Konusu: Hükümlülerin, bir meslek sanat sahibi olmalarının sağlanması ile Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların iç kısımlarında ücretsiz olarak boya ve badana işlemlerinin yapılması konu edilmiştir. Protokol kapsamında okul boya ve badana işleminde kullanılacak boya, fırça, tiner vb. temrinlik malzemeler Erzurum Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığın tarafından karşılanacaktır. Proje kapsamında hangi okulun boyanacağı Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tespit edilerek Erzurum Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne resmi yazı ile bildirilecektir. Hükümlülerin aynı zamanda meslek sahibi olmaları ve boyama işlerinin daha verimli yapılabilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından boyacılık kursu açılacaktır."
GHSİM TESİSLERİNDE SPOR İMKANI
Denetimli Serbestlik Hükümlüleri, için yapılan protokol kapsamında hükümlülerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün spor tesislerinde spor yapmaları sağlanacak. 
Yapılan protokol ile Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü denetimindeki hükümlülerin serbest zamanlarını etkili kullanmaları ve sportif-kültürel faaliyetler ile topluma oryantasyonlarının sağlanması amacı ile kültürel ve sportif faaliyetler yapmak, seminerler düzenlemek, çeşitli branşlarda kurslar açmak, kurs sonrasında ortaya çıkan ürünleri sergilemek amaçlanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından, protokol kapsamında yapılacak faaliyetlerin uygulanması için gerekli sayıda antrenör görevlendirilecek. Tesislere getirilen denetim serbestlik altındaki hükümlülerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açılacak ve Denetimli serbestlik altındaki hükümlülerin kişisel gelişimleri için sportif ve kültürel konularda seminerler verilecek.(iha)
Etiketler : hükümlü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.