SİYASET Haber Girişi : 30 Mart 2015 00:10

Demirhan'dan hemşehrilerine vefa

Demirhan'dan hemşehrilerine vefa
Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği kapanmaktan kurtuldu.
Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği kapanmaktan kurtuldu. 
Erzurum'da faaliyet gösteren Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği, son anda kapanmaktan kurtuldu. Hınıslı olan İş adamı Ali Demirhan, Derneğin bir yıllık giderlerini üstelendi.
Yaklaşık üç yıl önce kurulan ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle kapanmayla yüz yüze kalan Erzurum'da Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 2. Olağan kongresini yaptı.
Derneğin feshi maddesiyle toplanan Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi ve üyeleri İş adamı Ali Demirhan'ın gönderdiği mesajla derin nefes aldı. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin kapanacağı yönünde bilgiler alan AK Parti Erzurum milletvekili adayı ve İş adamı Ali Demirhan, dernek yöneticilerine ulaşarak, Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bir yıllık giderini üsleneceğini bildirdi. Bunun üzerine, kapatma kararı genel kurul programından çıkarıldı.
Saraybosna Caddesinde bulunan dernek binasında yapılan kongrede Divan Başkanlığına Cemalletin Hınıslıoğlu getirilirken, katip üyeliklere de Yılmaz Güvercin ve Serdar Gökçe getirildi. Mevcut başkan Abdulnasır Polat, üç yıl yaptıkları çalışmaları anlatarak, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. Daha sonra yeni yönetim belirlenerek oylamaya geçildi. Hınıs-Karaçoban İlçeleri Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yeni Başkanı Ümit Güvercin seçildi.
Seçim sonrası açıklama yapan Dernek Başkanı Ümit Güvercin, Hınıslı İş adamı Ali Demirhan'a teşekkür etti. Başkan Güvercin, "Deneğimizin kapanacağından haberdar olan ve bizlere sahip çıkan memleketlimizin evladı Ali Demirhan'a sonsuz teşekkür ediyoruz. Tüm Hınıslılara ve Karaçobanlılara bu vesileyle çağrıda bulunuyoruz. Gelin hep birlik olalım. Hep birlikte güzel hizmetlere imza atalım" dedi.
Etiketler : ali demirhan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.