MAGAZİN Haber Girişi : 23 Ekim 2013 00:38

DAYI AÇILDI

DAYI AÇILDI

Dayı Köfte, Misket Köfte ve Tost Köfte ile farklı bir lezzet imkânı sunan Dayı, yöresel yemeklere de mönüsünde yer veriyor. Tatar böreği ve ev tipi kadayıf dolması ve yine ev tipi baklava Dayı’nın “tam not”alan mönüleri arasında. 

Gürcükapı’da dün hizmete giren Dayı, Erzurum’da çok önemli bir eksikliği giderdi. Erzurum’un başarılı genç girişimcilerinden Zeki Arıcıoğlu’nun sahibi olduğu Dayı, daha ilk günden adından söz ettirmeyi başardı. Uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucunda kendine has köfte çeşitleri Dayı Köfte, Misket Köfte ve Tost Köfte’nin yanı sıra Erzurum’un yöresel yemeklerinden tatar böreğini de mönüsüne ekleyen Dayı, lezzeti tadanlardan “tam not” aldı. 

Pazar günleri mönüsüne balık seçeneğini de ekleyen Dayı, iki ayrı kahvaltı seçeneğini de müşterilerine sunuyor. Dayı Kahvaltı ve Serpme Kahvaltı seçenekleriyle tamamen organik ve yöresel kahvaltı imkânı sunan Dayı, şimdiden damak zevkine sahip herkesin tercihi olmaya başladı. 

Başarılı işadamı Zeki Arıcıoğlu, farklı olabilmek için yola çıktıklarını ve bu nedenle kendilerine özel bir mönü oluşturmaya gayret ettiklerini belirterek, “Köfte çeşitlerimizin üçü de bize özel. Bu köfteleri sadece ve sadece Dayı’da bulabileceksiniz. Yine kahvaltıda da Dayı ayrıcalığını yaşatacağız. Tatar böreği, ev tipi kadayıf dolması ve baklava da sunduğumuz farklılıklar arasında. Açıkçası Dayı’ya gelen herkes gerek mekân gerek mönü gerekse de hizmet anlamında farklı olduğunu hissedecek” dedi. 

Palandöken