SİYASET Haber Girişi : 30 Haziran 2015 13:32

Davutoğlu: 'Siz parmak kaldırma makinesi değilsiniz'

Davutoğlu: 'Siz parmak kaldırma makinesi değilsiniz'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25. dönem milletvekilleriyle yaptığı ilk grup toplantısında, "Artık sizler burada milletin temsilcileri olarak parmak kaldırma makinesi değilsiniz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25. dönem milletvekilleriyle yaptığı ilk grup toplantısındaki konuşmasında, seçim döneminde büyük bir gayretle, seçimlerin barış ortamında gerçekleşmesi için gayret sarf edenlere teşekkür eden Davutoğlu, "Bu grup toplantısını yapıyorsak adını belki birçoğumuzun bilmediği, milyonlarca AK Parti davalısının gönülleriyle buradayız. AK Parti'nin kararlı yürüyüşüne devam edeceği inancını duyurmak istiyorum. Biz bu ülkenin her bir santimetrekaresiyle gurur duyuyoruz. Demokrasi sınavını da kabul ediyorum. AK Parti bir muhasebe hareketidir. Yola o muhasebeden sonra koyulur. Son 14 yıllık hareketimizin yakın tarihi içinde hep bu sınamalardan geçtik" ifadelerini kullandı.

AK Parti hareketinin 'Erdemliler hareketi' olarak adlandırıldığını anlatan Davutoğlu, o günden bugüne her kritik süreçte, atılacak her adımda erdemli davranışın ne olması gerektiğini düşünerek yola koyulduklarını ifade etti. Milletle konuştuklarını ve yürüdüklerini belirten Davutoğlu, "Artık sizler burada milletin temsilcileri olarak parmak kaldırma makinesi değilsiniz. Milletin temsilcisiniz. Hiçbir milletvekilimiz parmak kaldırma makinesi değildir ve olmayacaktır. Her bir milletvekili hem bulunduğu ili temsil eder, hem 78 milyonu temsil eder" diye konuştu.

Milletvekillerinin temsil ettikleri davanın gereğini yaparken yaptıkları her şeyin hem manevi anlamda hem tarihin siciline kaydedildiğini belirten Davutoğlu, "AK Parti'nin sicili hep temiz olmuştur, hep temiz olacaktır" dedi.

AK Parti'nin ilk davasının 'siyasete itibar kazandırmak' olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, Türkiye'nin siyasi hayatında sağladığı gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bundan sonra hiçbir yasaklamaya ve prangaya izin vermeyeceklerini söyleyen Davutoğlu, Türkiye'nin geçmiş dönemlerde dalgalı sularda emin bir şeklide yoluna devam ettiğini, çünkü kaptan köşkünde AK Parti'nin olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Bugünde birileri yeni hükümet kurulana kadar bizi geçici ilan edip bazı kararlar alamaz' diye ifadeleri var. Biz, bu emaneti omuzlarımızda taşıdık. Ülkemizin çıkarı neyi gerektiriyorsa, bir saniyeyi değerlendirir, en doğru kararı alır ve uygularız" dedi.

Şahsi çıkarlarını parti ideallerinin önüne getirmediklerini anlatan Davutoğlu, "Milletin davası partimizin, şahsi çıkarlarımızdan daha öncedir, öncelikli olacaktır. Erdemli davranış egoyu bir kenara bırakıp mahfiyet içinde yürüme davranışıdır. Erdemli davranış şiddet ve öfke dili kullanmamakla anlaşılır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bölgesindeki çevre ülkelerde yaşanan gelişmelere işaret eden Davutoğlu, "Biz, şu bir kez daha zikrediyoruz. Bu makamlarda bulunurken aynen Sayın Özal'ın cesaret edip özür dilemesi gibi bir gün bizden sonra gelecek bir Başbakanın herhangi bir ülkeden insanlıktan özür dilemesini gerektiren hiçbir davranışa izin vermeyeceğiz. İşte erdemli davranış budur. Erdemli davranış herkese gönlünü açmaktır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, bugün bazı çevrelerin Türkiye'nin terör örgütleriyle irtibatlandırmaya çalıştığını belirterek, "Bilsinler ki AK Parti'nin iktidar olduğu hiçbir dönemde, günde, saatte, dakikada, saniyede, terörle zulümle işbirliği olmamıştır, olmayacaktır" diye konuştu.

"AK PARTİ, RAKİBİNE YÜZDE 16 FARK ATMIŞ LİDER PARTİ"
Yeni dönemde ilk grup toplantısının yapıldığını söyleyen Davutoğlu, "AK Parti, rakibine yüzde 16 fark atmış lider parti. Şimdi sınavla karşı karşıyayız. Sizlerle bu tutumuzu paylaşmak istiyorum. Siyaset zor dönemde zor kararları alma cesareti gösterenlerin işidir. Siyaset gerektiğinde risk alabileceklerin göstereceği iradedir. Siyaset, tarihe yön verenlerin işidir.

AK Parti hiçbir tarihi olayı izlemekle yetinmedi. Hepsine müdahil oldu, hepsine erdemli davranışın yansımalarını gösterdi. 'Tarih aksın, akarken bir yerlerde tarihe tutunmaya çalışırız' demedik. Bazen başarılı olduk, bazen istediğimiz ölçüde başarı alamamış olabiliriz. Bir şeyden emin olabiliriz milletimiz, bizim dönemimizde milletimiz tarihin nesnesi olmadı olmayacak, her zaman tarihin öznesi oldu" dedi.

"Sizlerle 5 grup halinde bir araya geldik" diyen Davutoğlu, "Ne kadar özgür düşünen, ne kadar vizyonla düşünen bir grubumuz var. Bu muhasebeyi devam ettireceğiz. AK Parti, siyaseti dinamik o dinamizmi olacak şekilde hareket eder. Gönlümüzdeki değerler her yerde durmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

DİĞER PARTİLERİN 7 HAZİRAN'DAN BU YANA TAKINDIĞI TAVIR
Başbakan Davutoğlu, Meclis'te grubu bulunan partilerin 7 Haziran genel seçimlerinden bu yana sürdürdüğü tavra değinerek,

"AK Parti olarak ilk andan itibaren biz bir iradeye saygılıyız, millet ne derse onun gereğini yaparız. İlk andan itibaren şunu söyledik; Bir Türkiye'yi bir gün dahi hükümetsiz bırakacak bir sorumsuzluk göstermeyiz. İki, Türkiye'yi millet madem ki koalisyon demiştir kimseye kapıyı kapatmayız. Üç, koalisyon görüşmelerinde iyi niyetli tavrımızı sürdürürüz, her türlü müzakereyi yaparız ama ilkelerimizden taviz vermeyiz, dayatmalara izin vermeyiz. Dört, bütün bu çabalar inşallah netice verir ama netice vermezse milletimizin huzuruna gider onun kararı neyse o kararı veririz. İşte milletimiz, sizler şahitsiniz. Hiçbir partilimizin ağzından herhangi bir başka partiye, onun liderine, onlara oy veren seçmene tek onları rencide edecek tek bir söz çıkmadı. Kutuplaştırıcı, şöyle düşünenler, böyle düşünenler diye kasti olmadı. Tek bir an dahi pazarlıklara, ekip dışı davranışlara yönelmedik. Ahlaklı erdemli tutumuzu sergiledik sergilemeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

MECLİS'E MECLİS BAŞKANI ADAYI İSMET YILMAZ İLE BİRLİKTE GELDİ
Başkanlık Divanı'nda AK Parti İstanbul Milletvekili eski Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın da yerini aldı. Davutoğlu, TBMM'ye AK Parti'nin Meclis Başkan Adayı İsmet Yılmaz ile birlikte geldi. AK Parti grup toplantısında "Enişte seninle gurur duyuyor" sloganları yükseldi.

Etiketler : davutoğlu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.