ERZURUM Haber Girişi : 25 Mayıs 2016 12:51

DAP İDARESİ'NİN DESTEKLEDİĞİ PROJELER BİR BİR AÇILIYOR

DAP İDARESİ'NİN DESTEKLEDİĞİ PROJELER BİR BİR AÇILIYOR
Erzurum'un Palandöken İlçesinde, yapımı DAP İdaresi tarafından desteklenen ve "Eğitim-Uygulama Amaçlı Merkezi Modern Yüksek Plastik Tünel ve Cam Sera Kurulum Projesi" kapsamında oluşturulan seranın açılışı yapıldı.
Erzurum'un Palandöken İlçesinde, yapımı DAP İdaresi tarafından desteklenen ve "Eğitim-Uygulama Amaçlı Merkezi Modern Yüksek Plastik Tünel ve Cam Sera Kurulum Projesi" kapsamında oluşturulan seranın açılışı yapıldı. 
Sera projesi, DAP İdaresi'nin 'Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projesi' kapsamında Palandöken Kaymakamlığı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol ile gerçekleştirildi.
Açılışta, Palandöken İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, projeyle ilgili davetlilere kısa bilgi verdi. Yiğit, finansmanı sağlanan proje ile ayrıca, Erzurum'un Tepeköy, Tekederesi, Alibezirgan, Uzun Ahmet ve Dereboğazı mahallelerinde 5 adet 50 metrekarelik plastik seraların yapıldığını söyledi.
Açılışa, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, DAP İdaresi Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Gül Yıldız, İzleme ve Değerlendirme Koordinatörü Ömer Faruk Karyağdı, kurum çalışanları ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreni sonrası, sera içerisinde, kimyasal gübre kullanmadan tamamen yerli tohumlar kullanarak üretilen salatalık, biber, patlıcan ve domatesler gelen misafirlere ikram edildi.
Projeyle, kış aylarında yaşanan düşük sıcaklık ve gece gündüz arasındaki sıcaklık farkının fazla olması nedeniyle tarımsal yetiştiriciliğin sınırlı olduğu Erzurum'da, sıcaklık farkından kaynaklanan olumsuzlukları önlemek amaçlanıyor. Kurulan seralarda uygulamalı eğitimler de verilerek, birim alandan daha fazla verim alınması sağlanmış olacak. Örtüaltı bitki yetiştiriciliği adıyla da anılan seralar, sebze yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla son yıllarda önemli tarımsal faaliyetlerden birisi haline geldi.
Tören sonrası, açıklamada bulunan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, DAP Eylem Planı'nda bölgenin öncelikli müdahale alanlarının belirlendiğini ve bu amaç doğrultusunda tarım ve hayvancılık konusunda önemli projeleri desteklediklerini söyledi. Tarımsal sulamaya yönelik olarak 2013-2016 yılları arasında bölgede 530 adet projeyi desteklediklerini ve 1 milyon da. alanı suya kavuşturduklarını ifade eden Başkan Demir, bu kapsamda desteklenen Hayvan İçme Suyu (HİS) Göletleri, Ruhsatlı Canlı Hayvan Pazarı, Meyvecilik desteklerinden de söz etti. Geçen yıl başlatılan Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi Projelerini desteklemeye 2016 yılında da devam edeceklerini kaydeden Başkan Demir, önümüzdeki yıl Erzurum'un İspir, Pazaryolu, Hınıs ve Karaçoban ilçelerinde yetiştirilen şeker fasulyesi üretiminin artırılması için bir eylem planı hazırlayacaklarını söyledi.
Etiketler : dap erzurum
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.