EĞİTİM Haber Girişi : 10 Mayıs 2015 23:16

DAP-ETÜ bilim şenliği için geri sayım başladı

DAP-ETÜ bilim şenliği için geri sayım başladı
DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) işbirliği ile düzenlenen "DAP-ETÜ Bilim Şenliği"ne çok sayıda sanatçı ve eğitmen katılacak.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) işbirliği ile düzenlenen "DAP-ETÜ Bilim Şenliği"ne çok sayıda sanatçı ve eğitmen katılacak. 
11-14 Mayıs tarihlerinde ilki düzenlenecek Bilim Şenliği Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.
Tören konuşmalarının ardından şenlik alanına geçilecek. Şenlikler kapsamında 8 atölye alanı ve 42 adet deney stantları gezilecek ve 7 farklı laboratuvarda deneyler gerçekleştirilecek. Sportif etkinlikler, yarışmalar şenlik boyunca devam edecek, sergiler ve stantlar ise sürekli açık kalacak. Şenliğin ilk iki gününde tiyatro gösterileri, pop ve rock konserleri, aşık atışmaları, Dj Show, gökyüzü inceleme ve film gösterisi olacak. İlk gün, Yrd. Doç. Dr. Devrim Akgündüz'ün "21. Yüzyılda Eğitim, Bilim ve Teknoloji" konulu ve Zihni Demirbağ, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özgür Güler ve Öğr. Gör. Sinan Fındık'ın ETÜ Konferans Salonu'ndaki konuşmaları yer alacak.
Şenliğin ikinci gün etkinlikleri kapsamında, "İçimdeki Doğa", "Doğada Tek Başına" adlı insan ve doğa arasındaki mücadeleyi anlatan ve doğada nasıl hayatta kalınacağına dair eğitici bilgiler veren TV programlarıyla ünlü, eğitmen ve doğa bilimci Serdar Kılıç'ın "Bilim Söyleşileri" ile "Çanakkale Belgeseli Gösterimi" yer alacak. Aynı gün, özellikle üniversitelilere yönelik yaptığı "Genç Bakış" programlarıyla ünlü, gazeteci ve köşe yazarı Abbas Güçlü'nün saat 17.00'de ETÜ Konferans Salonu'nda öğrencilerle söyleşi programı gerçekleşecek.
AYSUN GÜLTEKİN VE 
EMRE AYDIN KONSERİ
Şenliğin üçüncü gün sanatçı konuğu Aysun Gültekin olacak. Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcusu Gültekin, saat 19.30'da sahne alacak. Gültekin, söyleyeceği birbirinden güzel türkülerle gençleri coşturacak. Şenliğin son gün konuk sanatçısı ise Emre Aydın olacak. Gençlerin severek dinlediği Aydın saat 19.30'da sahne alacak.
Etiketler : etü
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.